Ένας συλλέκτης όπλων από την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ αγόρασε τελικά τα δύο όπλα των θρυλικού ζευγαριού κακοποιών της δεκαετίας του 1930 Μπόνι και Κλάιντ που δημοπρατήθηκαν στο Κάνσας.

Τα δύο ημιαυτόματα, ένα 45άρι υποπολυβόλο Thompson (ευρύτερα γνωστό και ως «Tommy gun») και μια καραμπίνα Winchester, τα οποία χρονολογούνται αμφότερα στο 1897, πουλήθηκαν έναντι 165.000 ευρώ (210.000 δολαρίων) σε έναν συλλέκτη, του οποίου το όνομα δεν δόθηκε στη δημοσιότητα μετά από επιθυμία του ιδίου.

Τα πολύτιμα όπλα, όπως αποδεικνύει η τιμή της πώλησής τους, κατασχέθηκαν από αστυνομικούς μετά από καταδίωξη στο Μισούρι στις 13 Απριλίου του 1933, κατά τη διάρκεια της οποίας δύο αξιωματικοί έχασαν τη ζωή τους από ανταλλαγή πυρών. Ο αστυνομικός που τα βρήκε, τα κράτησε και παρέμεναν στην οικογένειά του. Οταν απεβίωσε, ο γιος του δήλωσε πως «ένιωσε την ανάγκη τα όπλα να πρέπει να πάνε σε κάποιον που είναι λάτρης τους και να ξέρει να εκτιμήσει την βαριά ιστορία που κουβαλάνε παρά το εγκληματικό τους παρελθόν».

«Ηταν δώρο από έναν αστυνομικό σε έναν άλλο», λέει ο δισέγγονος του αστυνομικού Μαρκ Λέιρμορ, προσθέτοντας πως «τώρα που ο πατέρας μου και ο παππούς μου έφυγαν από τη ζωή, δεν υπάρχουν πλέον οι συναισθηματικοί λόγοι να τα κρατήσω. Εχω την αίσθηση πως ήρθε ο καιρός να τα αποκτήσει και να τα φροντίσει κάποιος με γνώση για τα όπλα αντίκες».

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι», τονίζει ο δημοπράτης Ρόμπερτ Μέιγιο, διευκρινίζοντας πως στην αίθουσα δημοπρασιών συνέρρευσαν πάνω από 100 συλλέκτες ή εκπρόσωποι αυτών, ενώ το γεγονός πήρε μεγάλη δημοσιότητα, οφειλόμενη στη γοητεία που συνεχίζει να ασκεί στην κοινή γνώμη το διάσημο ζευγάρι που έμεινε στην αμερικανική ιστορία.

Η Μπόνι Πάρκερ και ο Κλάιντ Μπάροου, γνωρίστηκαν τον Ιανουάριο του 1930 και έδρασαν στις κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ από το 1931 έως το 1934, στη διάρκεια της Μεγάλης Υφεσης. Οι δυο τους λήστεψαν αρκετές τράπεζες ενώ σκότωσαν συνολικά εννέα αστυνομικούς, αλλά και κάποιους απλούς πολίτες που βρέθηκαν, ατυχώς, σε σημεία ληστειών.

Η ζωή τους (φωτογραφίζονταν προκλητικά επιδεικνύοντας τα όπλα τους, δραπέτευαν από τις φυλακές, αδιαφορούσαν για τη ζωή όποιου στεκόταν εμπόδιο στον δρόμο τους ) ενέπνευσε ταινίες, τραγούδια, θεατρικά και λογοτεχνικά έργα.

Έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά στη Λουιζιάνα τον Μάιο του 1934, η Μπόνι σε ηλικία 23 ετών και ο Κλάιντ σε ηλικία 25 ετών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook