Επιβλητική ήταν η παρουσία της ομάδας υδατοσφαίρισης Νέων-Ανδρών του Ναυτικού Ομίλου Χανίων στους αγώνες της α\’ φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Οι \”μικροί\” του Μάκη Βολτυράκη με συνολικό σκορ 56-6 (!) στα δύο παιχνίδια που έδωσαν πήραν πανηγυρικά την πρόκριση για την επόμενη φάση, όπου πέρασε σαν δεύτερος και ο Ν.Ο. Ρεθύμνου.
Αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου του ΝΟΧ:
Μία πρώτη απόδειξη πως δεν θεωρείται άδικα ένα από τα πιο ισχυρά φαβορί για την κατάκτηση μεταλλίου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νέων/Ανδρών, κατέθεσε ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων στους αγώνες που έδωσε για την α’ φάση. Το συγκρότημα του Μάκη Βολτυράκη εξασφάλισε με επιβλητικό τρόπο την πρόκρισή του για την επόμενη φάση, διαλύοντας Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο στους αγώνες που έδωσε στο κολυμβητήριο Χανίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συνολικό σκορ και στους δύο αγώνες ήταν… 56-6, που μεταφράζεται σε σκορ 20-1 επί του Ρεθύμνου και 36-5 επί του Αγίου Νικολάου.
Σύμφωνα με τον προπονητή της χανιώτικης ομάδας: «Η διαφορά αποδείχτηκε πολύ μεγάλη. Παρόλα αυτά, ακόμα και αυτά τα παιχνίδια είναι ωφέλιμα. Προσπαθούμε να δουλέψουμε σε κάποιους τομείς με τα παιδιά και νομίζω πως βοηθηθήκαμε. Για τη συνέχεια, έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Η ομάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και είναι ικανή να βρίσκεται στα μετάλλια. Αυτό που θα χρειαστούμε είναι να παίξουμε κάποια φιλικά παιχνίδια πριν από τους αγώνες για να δούμε πού βρισκόμαστε».

Αναλυτικά οι σκόρερ του αγώνα Ν.Ο.Χ.-Ρέθυμνο (20-1) ήταν οι εξής:
7 Σολανάκης, 3 Φωκάς, 2 Ηλιάκης, 2 Κεραμειανάκης, 2 Μαζοκοπάκης, 1 Σαρτζετάκης, 1 Σολογάνης, 1 Λειψάκης, 1 Παπασηφάκης
Και με τον Άγιο Νικόλαο (36-5):
8 Σολογάνης, 2 Σαρτζετάκης, 3 Κοκονάς, 3 Λειψάκης, 3 Μαζοκοπάκης, 2 Παπασηφάκης, 2 Μαρκάκης, 5 Φωκάς, 7 Σολανάκης, 1 Ηλιάκης
Τη 2η θέση, που δεν δίνει όμως πρόκριση στη β’ φάση, κατέκτησε το Ρέθυμνο που κέρδισε με σκορ 14-9 τον Άγιο Νικόλαο.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook