Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο πήρε η 38χρονη που φέρεται να έριξε καυστικό οξύ στον 36χρονο σύζυγο της το περασμένο Σάββατο σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο.

Νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης η 38χρονη πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί.

Η κατηγορία που βαραίνει την 38χρονη είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η 38χρονη μετά από τέσσερις μέρες που κανείς δεν γνώριζε που βρισκόταν παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις αρχές αργά χθες το απόγευμα συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της. Στη συνέχεια οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην σύλληψη της.

Υπενθυμίζεται ότι από το μεσημέρι της Δευτέρας είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος της ενώ ο εισαγγελέας Ηρακλείου είχε ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος της για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο Μανώλης Δρακωνάκης ένας εκ των δύο συνηγόρων της 38χρονης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην προθεσμία που δόθηκε στην πελάτισσα του για να απολογηθεί. Παράλληλα ο. Δρακωνάκης αναφέρθηκε και στον χαρακτήρα της 38χρονης . Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Σήμερα μεταβήκαμε στον εισαγγελέα και στον ανακριτή πήραμε την προθεσμία με βάση τον νόμο και θα απολογηθούμε το Σάββατο. Η εντολέας μου είναι ακόμα σε σοκ. Είναι μια απλή γυναίκα η οποία παρουσιάζεται πολύ σκληρή ενώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είναι μια γυναίκα με ευαισθησίες. Το θέμα δεν είναι πολλές φορές τι προκαλούμε στους άλλους αλλά τι μας οδηγεί, με τι τρόπο το προκαλούμε και με τι αποτέλεσμα. Πάντως δεν είχε σκοπό ούτε να σκοτώσει ούτε να βλάψει. Είχε πάρα πολλές ευκαιρίες να το πράξει αυτό. Υπήρξε βία και την ώθησε να προβεί σε αυτό. Παράλληλα σενάρια αποτελούν οι ισχυρισμοί ότι υπήρχαν συνεργοί που την βοήθησαν. Υπάρχουν στοιχεία που θα αποδείξουν ότι η 38χρονη είχε δεχτεί κακοποίηση και θα τα προσκομίσει. Η πελάτισσα μου πάντως φοβάται».

Νωρίτερα σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr ο κ. Μανώλης Δρακωνάκης ανέφερε ότι « Είχαμε μια ομαλή μετάβαση στο αστυνομικό τμήμα. Η διαδικασία έγινε με όλα τα νόμιμα μέσα και όπως έπρεπε. Από εκεί και πέρα αναμένουμε σήμερα να πάρουμε σήμερα μια προθεσμία. Είχαμε μια επικοινωνία με την φερόμενη ως δράστιδα. Είναι ακόμα σε κατάσταση σοκ. Δεν είναι απλό αυτό που έχει περάσει»

Τι θα ισχυριστεί η 38χρονη

Ο κ. Δρακωνάκης ξεκαθαρίζει στο Flashnews.gr ότι «Δεν είχε προσχεδιάσει κάτι. Έφυγε με ένα ταξί, δεν την βοήθησε κάποιος. Το υγρό ήταν ελάχιστη ποσότητα. Αν ήθελε να κάνει κακό είχε την ευκαιρία να το κάνει στις προηγούμενες συναντήσεις. Την προκάλεσε και την προκαλούσε αυτός και ορισμένα μέλη της οικογένειας του. Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που θα προσκομιστούν. Καθυστέρησε να παραδοθεί, διότι φοβόταν. Τελούσε και συνεχίζεται να τελεί υπό καθεστώς έντονου σοκ. Ήθελε να συνεννοηθούν οι συνήγοροι υπεράσπισης από Ηράκλειο και Αθήνα.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook