Το τέρμιναλ 1 του διεθνούς αεροδρομίου Μαλπένσα του Μιλάνου εκκενώθηκε τη Δευτέρα, καθώς ένας άνδρας έπεσε μ' ένα κλεμμένο αυτοκίνητο πάνω στη θύρα εισόδου του, πριν συλληφθεί από έναν αστυνομικό, ο οποίος τον τραυμάτισε πυροβολώντας τον στο πόδι, έγινε γνωστό από πηγές των δυνάμεων ασφαλείας του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, ανεστάλησαν για λίγο οι αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο.

"Ένας Τυνήσιος που βρισκόταν σ' ένα αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί την προηγουμένη, μαζί με τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά του, επιχείρησε να παραβιάσει τη θύρα εισόδου του τέρμιναλ", δήλωσε η πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.

"Καθώς το αυτοκίνητο σταμάτησε με την πρόσκρουση, ο οδηγός κατέβηκε από το όχημα κρατώντας ένα μαχαίρι και απείλησε έναν αστυνομικό. Ο τελευταίος επιχείρησε να τον ηρεμήσει και να τον συνοδεύσει έξω, όμως ο άνδρας επιχείρησε να τον χτυπήσει με το μαχαίρι", συνέχισε η πηγή, προσθέτοντας ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε τότε τον επιτιθέμενο, τραυματίζοντάς τον στο πόδι.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η σύζυγος και τα παιδιά του δράστη ανακρίνονται από την αστυνομία.

Σύμφωνα με το ANSA, διεξάγεται έρευνα για να προσδιοριστεί αν ο δράστης βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή αν πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα.


ΑΠΕ-ΜΠΕ