-Τελευταία ενημέρωση: 19:30-

Την Τετάρτη (26/10) υπήρξε τηλεφώνημα στο αρχαιολογικό μουσείο στα Χανιά (στη Χαλέπα) για τοποθέτηση βόμβας!

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας για εκκένωση του μουσείου και δημιουργία ζώνης ασφαλείας στην περιοχή, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης (26/10).

Οι οδοί Σκρα (που βρίσκεται το μουσείο), Δαγκλή, Μανούσου Κούνδουρου και Βρετανών Μαχητών αποκλείστηκαν για περίπου δύο ώρες από την αστυνομία για λόγους ασφαλείας, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Αρχικά τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας κινήθηκαν σε όλους τους χρόνους του μουσείου, χωρίς να διαπιστωθεί η ύπαρξη βόμβας. Λίγο αργότερα, τη “συτάλη” πήραν οι ειδικοί πυροτεχνουργοί το “πόρισμα” των οποίων ήταν ότι επρόκειτο για φάρσα. Μια ακόμα, τις τελευταίες μέρες, με τις περισσότερες να λαμβάνουν χώρα στο Ηράκλειο και αυτή να είναι η δεύτερη σε λίγες μέρες, στα Χανιά (μετά από τηλεφώνημα για βόμβα σε σούπερ μάρκετ στην οδό Πειραιώς).

Αποκλεισμένοι οι γύρω δρόμοι του μουσείου

Τα τηλεφωνήματα για βόμβα απασχολούν τις τελευταίες ημέρες αρκετά τις αστυνομικές αρχές.

Τα δυο τελευταία απογεύματα οι αρχές έχουν δεχτεί 9 τέτοιες κλήσεις και όλες έχουν αποδειχτεί ένα κακόγουστο αστείο.

Συγκεκριμένα μονάχα χθες οι αστυνομικές αρχές πήγαν σε 4 διαφορετικά σούπερ μάρκετ στην πόλη του Ηρακλείου, σε μια επιχείρηση fast food και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ενώ τη Δεύτερα δέχτηκαν 2 τηλεφωνήματα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε σούπερ μάρκετ στο Ηράκλειο και ένα στα Χανιά.

Ωστόσο και τις 9 φορές που έχει γίνει αυτή η διαδικασία έχει αποδειχτεί μια κακόγουστη πλάκα που έχει σπείρει τον πανικό. Κάτι πρέπει να γίνει με αυτή την “νέου τύπου επιδημία”…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook