Στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών έχει πιστωθεί από τα τέλη Δεκεμβρίου 2011 το 50% της ενιαίας ενίσχυσης, απαντά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Σήφης Βαλυράκης.

Στο μεταξύ, σε απάντηση άλλης ερώτησης του Βουλευτή για το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών στους πολύτεκνους, ο αν. Υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου υπογραμμίζει, ότι έχει ληφθεί πρόνοια για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στις οποίες δεν επιβάλλεται τέλος ή επιβάλλεται με μειωμένο συντελεστή.

Ειδικότερα ο συντελεστής φορολόγησης για τους πολύτεκνους είναι 0.5 ευρώ/τ.μ. για ένα ακίνητο που ιδιοκατοικείται και τους ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία σε περιοχές με τιμή ζώνης μέχρι 3.000 ευρώ, ενώ το μειωμένο τέλος εφαρμόζεται και στην περίπτωση που η ιδιοκατοικούμενη κατοικία ανήκει εκτός από τον δικαιούχο του μειωμένου τέλους και στον/στη σύζυγο, καθώς και όταν το ποσοστό συνιδιοκτησίας κατανέμεται μεταξύ των συζύγων υπό τον όρο ότι πληρούνται και οι λοιπές προϋποθέσεις.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρει ότι η απαλλαγή παρέχεται και όταν η ιδιοκατοικούμενη κατοικία ανήκει κατά πλήρη κυριότητα σε ένα ή περισσότερα από τα προστατευόμενα τέκνα.

Τέλος, την έλλειψη αναλώσιμων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Χανίων και ειδικότερα την έλλειψη φιαλιδίων εξετάσεων αίματος επισημαίνει με ερώτηση του, στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο, ο κ. Βαλυράκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook