Με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλη Όθωνα συναντήθηκε  αντιπροσωπεία της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας.

Η συνάντηση έγινε στο Ρέθυμνο και οι αστυνομικοί ανέπτυξαν στον κ. Όθωνα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν  οι αστυνομικές υπηρεσίες στην Κρήτη, ενώ αναφέρθηκαν και στην σημαντική μείωση των μισθών τους.

Η αντιπροσωπεία της Ένωσης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Αντιπροσωπεία της Ένωσης μας, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλη Όθωνα, στο Ρέθυμνο την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012, μετά από πρωτοβουλία της Ένωσης μας.

Στον κ. Υφυπουργό αφού αναπτύξαμε προφορικά την υπάρχουσα κατάσταση και όλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Αστυνομικές Υπηρεσίες στην Κρήτη, (κενές οργανικές θέσεις, αναδιάρθρωση Υπηρεσιών, Υλικοτεχνική υποδομή, οχήματα, στέγαση Υπηρεσιών, απασχόληση προσωπικού σε ξένα καθήκοντα, γραφειοκρατία κλπ ) παραδώσαμε υπόμνημα, στο οποίο περιγράφονται αναλυτικά οι θέσεις και οι προτάσεις της Ένωσής μας, για την βελτίωση της αστυνόμευσης και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του εγκλήματος, το οποίο γίνεται τροχοπέδη στην ανάπτυξη της κοινωνίας.

Εκτός από τα τοπικά προβλήματα, αναπτύξαμε στον κ. Υφυπουργό την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα στο προσωπικό από την συνεχή μείωση του εισοδήματος του και ότι ενδεχόμενη περαιτέρω μείωση ενόψει του νέου μισθολογίου, θα είχε ως αποτέλεσμα την εξαθλίωση των αστυνομικών με ό,τι αυτό συνεπάγεται όσο αφορά την αποτελεσματική εκτέλεση της αποστολής του.

Ο κ. Υφυπουργός κατανόησε την υπάρχουσα κατάσταση και υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, τόσο για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες, όσο και για την θέσπιση νέου μισθολογίου το οποίο δεν θα περιέχει νέες μειώσεις εισοδήματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook