Την σύμβαση για την ανάθεση συμφωνίας – πλαίσιο που προβλέπει την εκπόνηση μελετών κτηριακών έργων σχολικής ή προσχολικής αγωγής υπέγραψε το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας .

Συγκεκριμένα η σύμβαση έχει ως αντικείμενο την εκπόνηση μελετών κτηρίων σχολικής ή προσχολικής αγωγής. Τα σχολεία θα σχεδιαστούν με βάση τις προδιαγραφές της ΚτΥπ (Κτιριακές υποδομές ΑΕ) που ισχύουν για την κατηγορία τους, θα είναι σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης (nZEB) κτήρια και θα σχεδιαστούν με βάση τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής. Επίσης θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προσβασιμότητα ΑμεΑ (μελέτη προσβασιμότητας) αλλά και επιπλέον εξυπηρετήσεων για ΑμεΑ.

Ως υποψήφια οικόπεδα για την ανέγερση νέων σχολείων και ιδιαίτερα Νηπιαγωγείων, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, αναφέρονται τα εξής:

-Ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου στο Ο.Τ. 28 επί της οδού Ψελλού στην περιοχή «Πόρος-Πατέλες-Κατσαμπάς»

-Ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου στο Ο.Τ. 88 επί της οδού Λουδοβίκου Παστέρ στην περιοχή «Πόρος-Πατέλες-Κατσαμπάς»

-Ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου & Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ο.Τ. 1282 επί της οδού Θεοδοσίου Ματθαιάκη στην περιοχή «Ατσαλένιο»

-Ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου στο Ο.Τ. 1394, επί της οδού Μελετίου Πηγά στην περιοχή «Ατσαλένιο»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook