Μειώθηκαν αισθητά τις τελευταίες ώρες τα μπλόκα των ιταλών οδηγών φορτηγών που διαμαρτύρονται κατά της υψηλής τιμής των καυσίμων και των διοδίων.

Συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα στην διέλευση -φορτηγών μόνο- στις περιφέρειες του Μιλάνου και του Μπάρι.
Στις υπόλοιπες περιοχές της Ιταλίας οι απεργοί έχουν σταματήσει στην άκρη των αυτοκινητοδρόμων, χωρίς, όμως, να προχωρούν στον αποκλεισμό τους.

Η νέα αυτή στάση οφείλεται, πιθανώς, και στις δηλώσεις που έκανε η ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών \’Αννα Μαρία Καντσελιέρι, η οποία σήμερα το απόγευμα ζήτησε την παρέμβαση των νομαρχών για την αποκατάσταση της ομαλής κυκλοφορίας σε όλες τις οδικές αρτηρίες.

Στο μεταξύ η Γερμανίδα οδηγός η οποία σήμερα το πρωί παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν ιταλό συνάδελφό της που απεργούσε προσπαθώντας να περάσει ανάμεσα στα σταματημένα οχήματα προφυλακίστηκε και αναμένεται να προσαχθεί σε δίκη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Όλα τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, από την κεντροδεξιά μέχρι το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, ζήτησαν να αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία σε όλη την χώρα κι αμέσως μετά να ξεκινήσει διάλογος με τους ιδιοκτήτες και οδηγούς φορτηγών για τα αιτήματά τους.

Στο μεταξύ, οι διαχειριστές των πρατηρίων βενζίνης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι \”έκανε πίσω\” σε ό,τι αφορά την απελευθέρωση του τομέα και μέρος των ενώσεών τους ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε 10ήμερη απεργία.

Την πρώτη του Φλεβάρη, τέλος, πρόκειται να απεργήσουν οι φαρμακοποιοί, για τον ακριβώς αντίθετο λόγο: εναντίον της μερικής απελευθέρωσης του τομέα και της αύξησης του αριθμού των φαρμακείων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook