Οι Άγιοι Ισίδωροι στον Λυκαβηττό και ο ιερέας Δημήτρης Λουπασάκης παραμένουν στο προσκήνιο, μετά την άρνηση του τελευταίου να μετακινηθεί από την εκκλησία. Ο μητροπολίτης Λάρισας παίρνει θέση και εξαπολύει βολές…

«Έχει περάσει προ πολλού το σημείο εκείνο στο οποίο θα μπορούσαμε να λύσουμε ειρηνικά και χωρίς κανονικά επιτίμια αυτό το οποίο συμβαίνει στον Λυκαβηττό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Λάρισας Ιερώνυμος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TRT εκφράζοντας την προσωπική του άποψη για το ζήτημα που έχει ανακύψει με τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού και τον ιερέα Δημήτρη Λουπασάκη.

Κληθείς να απαντήσει για το αν θα ήταν από εκείνους που θα έβαζαν το θέμα των Αγίων Ισιδώρων σε μία επόμενη Σύνοδο αν δεν διευθετηθεί το θέμα τώρα, ο μητροπολίτης Λάρισας Ιερώνυμος σημείωσε πως «θα το έβαζα διότι αυτό το οποίο απεκόμισα από την Αυστραλία είναι μία αναταραχή στον χώρο των ιερέων. Κάποιοι είναι αγανακτισμένοι με αυτά τα οποία γίνονται, όπως και πολλοί κληρικοί των Αθηνών και της Ελλάδος γενικότερα, διότι διασύρεται η ιερότητα και η σοβαρότητα της ιερωσύνης. Παράλληλα κάποιοι άλλοι είναι έτοιμοι να αντιγράψουν, αφού σου λέει η εκκλησία δεν τιμωρεί, μήπως αυτό είναι το ιερατικό ήθος ενώ δεν είναι έτσι», διευκρίνισε ο ιεράρχης.

Όπως τόνισε μάλιστα, «επειδή πλέον κάποια πράγματα όταν λειτουργούν όχι ως παραδείγματα προς αποφυγή αλλά παραδείγματα προς μίμηση, βγάζουν το πρόβλημα από τα όρια της Αρχιεπισκοπής και το μεταφέρουν στα ευρύτερα όρια της ορθόδοξης εκκλησίας, νομίζω ότι είναι αρμοδιότητα κάποιων εξ ημών να πούμε κάποια πράγματα έτσι ώστε να περιοριστεί το κακό».

Περιγράφοντας στη συνέχεια κάποια πράγματα που διαδραματίζονται ακόμη και σήμερα στον ναό των Αγίων Ισιδώρων και τα οποία τον ενοχλούν, ο μητροπολίτης Λαρίσης επεσήμανε πως έτσι όπως γίνονται ξεφτιλίζεται η ιερωσύνη και η εκκλησία. «Είχαν προχθές ένα ομοίωμα του Αγίου Δημητρίου αγιογραφημένο στο οποίο είχανε βάλει ένα πετραχήλι. Πού τα βρήκαν αυτά;», αναρωτήθηκε ο ιεράρχης για να προσθέσει πως «είναι προσβολή προς τον Άγιο Δημήτριο αυτό που έγινε εκεί πάνω και όμως επειδή το έκανε ο π. Δημήτριος κάποιοι το δέχτηκαν και δεν βρέθηκε κανείς να τον συμμαζέψει και να του πει, τι είναι αυτά που κάνεις».

Σχολιάζοντας τις κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στο ζήτημα του Λυκαβηττού, ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε πως «στην τελευταία Ιερά Σύνοδο ο Αρχιεπίσκοπος ήταν φανερά προβληματισμένος και εκείνο το οποίο εξέφραζε ήταν ότι δεν θέλει να έρθει αυστηρά αλλά να είναι πατέρας. Επειδή ξέρω καλά τον Αρχιεπίσκοπο αυτή είναι η τακτική του όλα αυτά τα χρόνια που στέκεται ως αρχιεπίσκοπος», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως από ένα σημείο και μετά πρέπει και να αναρωτηθούμε, «κατά πόσο πρέπει να προστατευτεί και το χριστεπώνυμο πλήρωμα. Πόσο θα πρέπει να ανεχτούμε συμπεριφορές οι οποίες ενδεχομένως εκθέτουν το λαϊκό στοιχείο και τους ανθρώπους που πάνε καλοπροαίρετα στο να δεχθούν πράγματα τα οποία πραγματικά δεν ισχύουν».

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook