Σε συνέντευξή της στο ιταλικό περιοδικό «Oggi», η σύζυγος του Francesco Schettino, καπετάνιου του Costa Concordia, τον υπερασπίζεται με πάθος. Στο άρθρο με τίτλο «Δεν είναι τέρας», η Fabiola Russo μιλά για τον άνδρα της, ενώ ο ανακριτής διέταξε να διευρυνθούν οι έρευνες και να μην επικεντρώνονται μόνο στις ευθύνες και τα λάθη του καπετάνιου. Ο Francesco Schettino διώκεται για πολλαπλή ανθρωποκτονία, εγκατάλειψη πλοίου και πρόκληση ναυαγίου, όπως δημοσιεύει η Daily Mail.

«Ο άνδρας μου δεν είναι τέρας. Είναι ο άνθρωπος που πάντα βγαίνει μπροστά για το πλήρωμά του. Είμαι σύζυγος ενός ναυτικού, οπότε είμαι συνηθισμένη να κάνω πράγματα μόνη μου. Αναλαμβάνω ευθύνες και αντεπεξέρχομαι. Αυτό που συμβαίνει είναι κυνήγι μαγισσών, όλοι προσπαθούν να πιάσουν τον άνδρα μου. Ο Τύπος υποδεικνύει ότι είναι υπεύθυνος για όλα. Ο άνδρας μου αγαπά τα πλοία, ξέρει τα πάντα για αυτά και ποτέ δεν σταμάτησε να τα μελετά, να μαθαίνει για τι είναι ικανά και ποια τα όριά τους. Δεν τον ενδιαφέρει απλώς να πλοηγεί πλοία. Γι’ αυτό πάντα είναι ο άνθρωπος που βγαίνει μπροστά για το πλήρωμά του, είναι μαέστρος. Είναι αποφασιστικός, σταθερός και έξυπνος, αναλύει καταστάσεις, τις αντιλαμβάνεται και στη συνέχεια ενεργεί. Μερικές φορές ο Francesco φαίνεται αλαζόνας καθώς θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από τους άλλους και συχνά τους λέει να σκάσουν», επεσήμανε η Fabiola.

H γυναίκα πρόσθεσε επίσης: «Δεν ήταν υπεύθυνος στο Concordia κατά τύχη, ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του αλλά μερικές φορές κι αυτοί που ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους, μπορεί να κάνουν και λάθος – αυτό αν έκανε ένα λάθος!».

(real)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook