Ο Εθνικός Αστέρας πήγε στο Μάλεμε για το παιχνίδι με τον Πλατανιά με τον χαρακτηρισμό της καλύτερης άμυνας της κατηγορίας να τον ακολουθεί, αφού είχε δεχθεί 3 γκολ πριν από τη σέντρα. Άλλα τόσα όμως φρόντισε να του \”φορτώσει\” στην πλάτη η χανιώτικη ομάδα (3-0), που πέτυχε ένα περήφανο θρίαμβο στο δεύτερο ημίχρονο και συνεχίζει να κοιτάει αφ\’ υψηλού τις άλλες ομάδες.
Το παιχνίδια ήταν μέτριο έως κακό ποιοτικά στο πρώτο 45λεπτο, με τις φάσεις να είναι λιγοστές και τους προπονητές, Τίμο Καβακά και Πέτρο Δημητρίου, να κάνουν κινήσεις στη \”σκακιέρα\” από νωρίς. Η είσοδος του Μιρτσέτα έκανε σαφώς πιο κινητικό τον Πλατανιά, που ωστόσο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση, αν και τέτοια μπορεί να λογίζεται αυτή του Δράμι στο 36\’, που μόνος μες την περιοχή σούταρε ψηλά άουτ.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και το γρήγορο γκολ του Μαραγκουδάκη στο 52\’ τους έδωσε άλλο \”αέρα\” στη συνέχεια. Η μία φάση διαδέχονταν την άλλη, αλλά για να φύγει το άγχος έπρεπε να έρθει το 82ο λεπτό όταν ο Ναζλίδης έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίκτυα μετά το κόρνερ του Γκονζάλες. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 90\’ ο Μαραγκουδάκης, με τον Πλατανιά να… τριανταρίζει τους βαθμούς του και να οδηγεί πάντα την κούρσα στη Football League.
Το φιλμ του αγώνα
31\’ Σουτ του Κασνέτση άουτ.

36\’ Σέντρα του Μιρτσέτα, ο Ναζλίδης κερδίζει την κεφαλιά αλλά ο Δράμι από πλεονεκτική θέση θα σουτάρει ψηλά άουτ.

44\’ Σουτ του Μιρτσέτα καταλήγει άουτ.

45\’+1\’ Σουτ του Γκονζάλες θα έχει την ίδια κατάληξη.

52\’ ΓΚΟΛ: Σέντρα του Μιρτσέτα από τα αριστερά ο Μαραγκουδάκης με ωραίο σουτ στην κίνηση θα στείλει την μπάλα στα δίκτυα (1-0), ενώ ο Εθν. Αστέρας έπαιζε με δέκα παίκτες, λόγω τραυματισμού του Πασκούλεβ.

63\’ Ο Ναζλίδης ελίσσεται ωραία από τα αριστερά αλλά την επικίνδυνη σέντρα του θα διώξει ο Λαμπρόπουλος μπροστά από τον Μαραγκουδάκη.

64\’ Σέντρα του Μιρτσέτα, κεφαλιά του Μαραγκουδάκη άουτ.

69\’ Ατομική ενέργεια του Ναζλίδη και σουτ με καλές προϋποθέσεις, αλλά ο Παντίδος θα τον \”ανακόψει\” σωτήρια.

78\’ Ο Πάγκαλος \”στρώνει\” στον ξεμαρκάριστο Ναζλίδη, που σουτάρει ψηλά άουτ.

81\’ Κάθετη πάσα του Μιρτσέτα πλασέ του Ναζλίδη αποκρούει ο Γκίτκος.

82\’ ΓΚΟΛ: Κόρνερ του Γκονζάλες, στην \”καρδιά\” της περιοχής ο Ναζλίδης με κεφαλιά \”γράφει\” το 2-0.

87\’ Μπαλιά του Μιρτσέτα στον Μαραγκουδάκη, που σουτάρει άστοχα.

90\’ ΓΚΟΛ: Με εξαιρετική μπαλιά-\”λόμπα\” ο Μιρτσέτα περνάει την μπάλα πάνω από τον Λαμπρόπουλο και βγάζει τετ-α-τετ με τον Γκίτκο τον Μαραγκουδάκη, ο οποίος με δυνατό σουτ εκτελεί τον γκολκίπερ του Εθνικού Αστέρα για το τελικό 3-0.

90\’+2 Πάσα του Γ. Παληγεώργου στον Πασά που σουτάρει αλλά κοντράρεται από αμυντικούς και η μπάλα καταλήγει κόρνερ.

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Βοηθοί: Τσιμίκος (Αχαΐας)-Νενεκούμης (Αργολίδας)
4ος διαιτητής: Ζαχαριουδάκης (Ηρακλείου)
Κίτρινες: Δέντσας (33\’), Πάγκαλος (μετά τη λήξη του ημιχρόνου), Γκονζάλες (76\’), Τζανής (80\’)-Λαμπρόπουλος (18\’), Ιγκλατίν (20\’), Κασνέτση (40\’), Νάστος (58\’), Μαστρογιάννης (78\’)

Πλατανιάς (Τίμος Καβακάς): Λαζαρίδης, Τζανής, Ραπτάκης (27\’ Μιρτσέτα), Χρ. Παληγεώργος, Κουρτεσιώτης, Δέντσας, Μαραγκός, Μαραγκουδάκης, Γκονζάλες (83\’ Παπαζούδης), Δράμι (76\’ Πάγκαλος), Ναζλίδης. 
Στον πάγκο έμειναν οι Παπαδόπουλος, Μαρτσάκης, Δημήτρης, Τσοντάκης.

Εθνικός Αστέρας (Πέτρος Δημητρίου): Γκίτκος, Παπαθανασίου (86\’ Αδαμάκης), Πασκούλεβ (55\’ λ.τρ. Λαγός), Γ. Παληγεώργος, Λαμπρόπουλος, Παντίδος, Μαστρογιάννης, Ιγκλατίν (28\’ Κασνέτση), Πασσάς, Νάστος, Γιακούπι.
Στον πάγκο έμειναν οι Γκούσεφ, Μαρτίνος, Δεσπολάρι, Τλούπης. 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook