Πρωτοφανής ήταν η προσέλευση πολιτών του Δήμου Φαιστού, στην πρώτη ημέρα έναρξης του καινοτόμου πανελλαδικού προγράμματος, «Μαθαίνω και προλαβαίνω» το οποίο παρέχει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους πολίτες και εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε παγκρήτιο επίπεδο στο δήμο Φαιστού.

Η ενεργοποίηση των πολιτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία την πρώτη ημέρα εφαρμογής του προγράμματος, αφού στο Ιατρείο Φανερωμένης συνέρευσαν πολλοί περισσότεροι δημότες, από τις δυνατότητες του προγράμματος. Παρ’ όλα αυτά, η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τους εθελοντές ιατρούς κατήρτισε μία λίστα αναμονής, ώστε στην επόμενη εφαρμογή του προγράμματος να εξεταστούν όλοι οι δημότες που εξέφρασαν επιθυμία.

Εκτός από τις εξετάσεις που πραγματοποιούνταν στο πλαίσιο του προγράμματος, με τη συμβολή και συμπαράσταση του Γενικού Ιατρού κ. Σταύρου Καλπαδάκη από το Περιφερειακό Ιατρείο Τυμπακίου, πραγματοποιήθηκαν και συνταγογραφήσεις φαρμάκων, σε μια προσπάθεια στήριξης της Δημόσιας Υγείας, αλλά και των δημοτών στο Δήμο Φαιστού.

Η προσπάθεια συγκέντρωσε την αποδοχή των δημοτών, αλλά και ανέδειξε την ανάγκη για πολλαπλές δράσεις σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας. Ο Δήμος Φαιστού γνωρίζοντας τις ανάγκες, έχει θέσει ως στόχο την επέκταση του προγράμματος σε όσο το δυνατόν περισσότερες Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου, αλλά και την παροχή πρόσθετων δράσεων προκειμένου να στηριχθεί περαιτέρω ο τομέας της Υγείας.

Σύσκεψη μάλιστα για το συγκεκριμένο ζήτημα, πραγματοποίησαν στο ιατρείο Φανερωμένης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα Υγείας κ. Γιάννης Φασομυτάκης, αλλά και ο Γενικός Γιατρός κ. Σταύρος Καλπαδάκης. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν στη δεδομένη στήριξη του προγράμματος, αλλά και στη διεξαγωγή μιας ευρείας σύσκεψης για τον προγραμματισμό πρόσθετων δράσεων.

«Η υλοποίηση του προγράμματος προέκυψε μέσα από μια ανάγκη που διαπιστώσαμε σε συνεργασία πάντα με τη δήμαρχο μας, για παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φασομυτάκης και πρόσθεσε:

«Είναι ενδεικτική των αναγκών η τεράστια προσέλευση πολιτών που χρειάζονται φροντίδα. Στο βαθμό που μπορούμε την παρέχουμε και σκοπεύουμε να προγραμματίσουμε πρόσθετες δράσεις, στο πλαίσιο βέβαια πάντα των δυνατοτήτων μας».

Την πρωτοβουλία του Δήμου εξήρε από την πλευρά του ο κ. Καλπαδάκης, τονίζοντας πως μπορεί να υπάρξει μια αγαστή συνεργασία Δήμου και Περιφερειακών Ιατρείων, με γνώμονα την Υγεία των Πολιτών.

«Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στη δήμαρχο, αλλά και το δήμο για την πρωτοβουλία τους, που διαπιστώνουμε ότι αποτελεί ανάγκη» αναφέρει ο κ. Καλπαδάκης και προσθέτει:
«Ως γιατροί στηρίζουμε τις προσπάθειες και προσπαθούμε να συμβάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι πολύ καλό που ξεκίνησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα και θεωρούμε πως με κατάλληλη συνεργασία μπορούν πολλά ακόμη να υλοποιηθούν».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook