Με συγκινητικά μηνύματα αποχαιρετούν, Σλοβένοι συνάδελφοι και συνεργάτες, τη γυναίκα που έχασε τη ζωή της στην περιοχή της Αγίας Φωτιάς στην Ιεράπετρα, μετά από πτώση βράχου πάνω στο ενοικιαζόμενο τουριστικό διαμέρισμα στο οποίο διέμενε.

Η Jasmina Rihar, ήταν μεταφράστρια βιβλίων και κειμένων από τα ισπανικά και τα γαλλικά. Συνεργαζόταν ως μεταφράστια στην Aleteia, που σε αποχαιρετιστήριο συγκινητικό κείμενο για τον χαμό της 47χρονης, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι: «Έμοιαζε να είχε βρει αυτό που έψαχνε στη ζωή. Η ηρεμία και το χαμόγελό της στο πρόσωπό της ήταν η αντανάκλαση μιας γαλήνιας ψυχής. Ακόμα και όταν φέτος διαγνώστηκε με καρκίνο και τα πράγματα δεν ήταν καλά, παρέμεινε ήρεμη {…} Πέθανε στην Κρήτη, την οποία αγαπούσε και που είχε όμορφες αναμνήσεις. Η οικογένεια ήθελε να φωτίσει τις μέρες πριν από το χειρουργείο της, δεν ήξερε ότι λαμπρύνανε τις μέρες πριν την αναχώρησή της στην αιωνιότητα»

Συμφωνα με το druzina η Jasmina εκτός από μεταφράστρια φιλοσοφικών και θεολογικών βιβλίων, ήταν επίσης επιμελήτρια σελίδων πολιτισμού στο Slovenski čas και περιστασιακή συντάκτρια στο Demokracije.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η τελική αιτία θανάτου για την άτυχη γυναίκα, με βάση το πόρισμα του ιατροδικαστή μετά τη νεκροψία-νεκροτομή που έγινε στο ΠΑΓΝΗ, είναι η ασφυξία ενώ βρέθηκε σε εμβρυική στάση στο κρεβάτι σκεπασμένη με ένα σεντόνι κάτω από μπάζα 1,5 μέτρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook