Κι όμως μέσα στη δύσκολη και πολλές φορές ζοφερή επικαιρότητα, μικρές απλές καλές ειδήσεις αποτελούν όαση αισιοδοξίας και παράδειγμα προς μίμηση.

Μέσα από το flashnews.gr ένας αναγνώστης θέλησε να στείλει το δικό του ευχαριστώ απέναντι στους υπαλλήλους καθαριότητας της ΔΕΔΙΣΑ που έδειξαν ότι είναι άνθρωποι.

Όπως μας λέει, ο ίδιος, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 17.30 το απόγευμα βρισκόταν στην οδό Μουσούρων, στο κέντρο των Χανίων. Την ώρα που έβγαζε το κινητό του από την τσέπη, βγήκε μαζί κατά λάθος από την τσέπη και η αστυνομική του ταυτότητα και έπεσε μέσα σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων.

Έβλεπε την ταυτότητά του, που είχε πέσει σε βάθος μόλις μισού μέτρου, αλλά με τη σχάρα του φρεατίου δεν μπορούσε να τη φτάσει.

Ο Χανιώτης ήταν απελπισμένος καθώς εκείνη τη στιγμή δε φαινόταν να υπάρχει τρόπος να μπορεί να την πάρει. Να σημειωθεί, όπως μας είπε, ότι την επόμενη ημέρα θα έκανε προγραμματισμένο αεροπορικό ταξίδι το οποίο χωρίς ταυτότητα δε θα μπορούσε να πραγματοποιήσει.

Εκείνη τη στιγμή περνούσε ένα από τα μικρά οχήματα της ΔΕΔΙΣΑ που κάνει την αποκομιδή απορριμμάτων πόρτα – πόρτα. Οι υπάλληλοι καθαριότητας είδαν τον άνθρωπο προφανώς απελπισμένο και έσπευσαν να δουν πώς μπορούν να τον βοηθήσουν.

Μετά από λίγο έφτασε και δεύτερο μικρό όχημα της ΔΕΔΙΣΑ που σταμάτησε και εκείνο να βοηθήσει. Όπως μας είπε ο αναγνώστης: «Οι άνθρωποι αντί να αδιαφορήσουν και να φύγουν να συνεχίσουν την ημέρα τους, αμέσως έτρεξαν να βοηθήσουν, παρόλο που δεν ήταν δουλειά τους ή ευθύνη τους. Προσπαθούσαν με διάφορους τρόπους να βγάλουν άκρη και παρά το εμπόδιο της σχάρας, δεν εγκατέλειψαν! Μετά από προσπάθειες βρήκαν τρόπο να βγάλουν την ταυτότητα μέσα από το φρεάτιο με ένα σύρμα. Για μένα ήταν πολύ σημαντικό που σταμάτησαν να βοηθήσουν χωρίς να είναι δουλειά τους, χωρίς να είναι ευθύνη τους, λειτούργησαν ανθρώπινα και θα ήθελα να τους πω και δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ!»

Τελικά, αυτά τα «μικρά» που στην πραγματικότητα είναι «μεγάλα» κάνουν τη διαφορά!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook