Στην υπογραφή της σύμβασης για την ανάπλαση της περιοχής των Ταμπακαριών προχώρησαν σήμερα οι εμπλεκόμενοι φορείς στον δήμο Χανιων.

Τα έργα ανάπλασης περιλάβουν αναβάθμιση πεζοπορικών διαδρομών (πεζοδρομίων), τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού και δημιουργία θέσεων στάθμευσης για τους κατοίκους της περιοχής.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2,2 εκ. ευρώ και το χρονοδιάγραμμα του προβλέπει ολοκλήρωση εντός 18 μηνών.

Ο δήμαρχος Χανίων ανέφερε ότι το έργο θα ασχοληθεί με δύο περιοχές, αυτή της Αγίας Κυριακής και αυτή της οδού Βιβιλάκη και Φραγκοκαστέλου: «Οι παρεμβάσεις έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν στον δημόσιο χώρο, να αναβαθμίσουν όλες τις πεζοπορικές διαδρομές, να δημιουργήσουν και να προσθέσουν αστικό εξοπλισμό και να φροντίσουν για τις θέσεις στάθμευσης των κατοίκων της περιοχής» είπε ο κ. Σημανδηράκης συμπληρώνοντας ότι η συνολική διαδρομή θα έχει αφετηρία από την Αγία Κυριακή και θα καταλήγει στους Αγίους Αποστόλους.

Ο αντιδήμαρχος Χανίων, Μιχάλης Καλογριδάκης αναφέρθηκε στο είδος των παρεμβάσεων που θα γίνουν, οι οποίες όπως είπε περιλαμβάνουν ανάπλαση πεζοδρομίων, αστικό εξοπλισμό, ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και υπογειοποίηση δικτύων. Η οδός Βιβιλάκη θα γίνει ήπιας κυκλοφορίας ενώ θα υπάρχει χώρος στάθμευσης πριν την είσοδο στην περιοχή αυτή.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης είπε πως το έργο είναι ενταγμένο στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και πρόκειται για την ολοκλήρωση έργων που είχαν σχεδιαστεί την προηγούμενη προγραμματική περίοδο 2014-20. «Με τη νέα προγραμματική περίοδο ο δήμος Χανίων παίρνει ένα ποσό κοντά τα 25 εκατ. ευρώ για να συνεχίσει την ανάπλαση που χρειάζεται η πόλη» είπε ο κ. Αρναουτάκης τονίζοντας ότι μέχρι τέλος του χρόνου μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία των προτάσεων και η ένταξη των έργων στο Περιφερειακό Πρόγραμμα ώστε μέσα στο 2023 να είναι σε εξέλιξη αρκετά έργα του δήμου.

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook