φωτο αρχειου

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία την περασμένη Τρίτη 1 Νοεμβρίου το μεσημέρι για φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση.

Στο σημείο κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία με 4 οχήματα και 8 πυροσβέστες και ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες. Παράλληλα στο σημείο βρέθηκε και ένα όχημα του Δ. Πλατανιά για συνδρόμη.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο ωστόσο πρόλαβε να γίνει στάχτη 1 στρέμμα γης περίπου 1000 τ.μ..

Διοικητικό πρόστιμο στον φερόμενο ως δράστη

Οι αρχές ύστερα από έρευνα εντόπισαν έναν άντρα που φέρεται να βρίσκεται πίσω από την πυρκαγιά.

Ο φερόμενος ως δράστης κλήθηκε να απολογηθεί για την πράξη του και σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα του εμπρησμού από πρόθεση.

Παράλληλα του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 250€.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τα άρθρα 3, 4, 5 και 6 της υπ’ αριθ. 9/2021 πυροσβεστικής διάταξης, οποιαδήποτε καύση στην ύπαιθρο προκειμένου να θεωρηθεί νόμιμη, θα πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις και τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται ανά περίπτωση καύσης.

Για το λόγο αυτό, οι πολίτες προτού προβούν σε οποιοδήποτε είδος καύσης στην ύπαιθρο, οφείλουν να λαμβάνουν γνώση των μέτρων, προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με τις βαρύτητες κυρώσεις που προβλέπονται.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ με τα μέτρα για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook