Η ύπαρξη μιας ισχυρής ομάδας που τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ αποτελεί, κατά τον Τζωρτζ Σόρος ένα από τα προβλήματα στην Ελλάδα.

"Υπάρχουν εφημερίδες αλλά και επιχειρήσεις που θέλουν να πληρώνουν φόρους σε τοπικό νόμισμα και όχι σε ευρώ", δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Forum.

Επισήμανε ακόμα πως οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από μόνες τους δεν είναι αρκετές για να επιλύσουν το πρόβλημα κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, και πρόσθεσε ότι οι προοπτικές της Ευρώπης των 17 εξακολουθούν να είναι δυσοίωνες.

"Η ευρωπαϊκή κρίση δεν θα επιλυθεί μόνο με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Για να τονωθεί η οικονομία της Ευρωζώνης θα πρέπει η ΕΕ να επιβάλει αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία σε ορισμένες χώρες.

Η μεταδιδόμενη πλέον κρίση χρέους με επίκεντρο την Ελλάδα, πλήττει τα ευρωπαϊκά έθνη και εμπεριέχει τον κίνδυνο να εκτροχιαστεί η ήδη εύθραυστη παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη", υπογράμμισε.

Οι προοπτικές, όπως επισήμανε, παραμένουν κακές για Ευρωζώνη και Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς τα μέτρα που ελήφθησαν από την ΕΚΤ δεν έχουν βοηθήσει όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών με τεράστια χρέη. Ανέφερε, τέλος, πως χρεοκοπία της Ελλάδας δεν συνεπάγεται έξοδο της χώρας από το ευρώ.