Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε το απόγευμα του Σαββάτου (5/11) στον αύλειο χώρο του Κρητικού Παραδοσιακού Σπιτιού Σούδας για την καθιερωμένη εκδήλωση της απόσταξης τσικουδιάς.

Ένα μεγάλο ρακοκάζανο στήθηκε και από νωρίς μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν στο Κρητικό Παραδοσιακό Σπίτι στη Σούδα και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την απόσταξη των στράμφυλων και την παραγωγή της τσικουδιάς.

Την εκδήλωση πλαισίωσε και ο Χορευτικός Σύλλογος “Αροδαμος” ο οποίος βραβεύτηκε και για την σημαντική συνεισφορά του στις εκδηλώσεις του πολιτιστικού συλλόγου.

Ο Ηλίας Φραγκιαδάκης πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Σούδας αναφέρθηκε στη διαδικασία που ακολουθήθηκε ώστε να φτάσουμε στην σημερινή απόσταξη. Όπως ανέφερε τον προηγούμενο καιρό είχαν προηγηθεί τρυγοπατήματα σταφυλιών και σήμερα ήρθε η ώρα της απόσταξης. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Σήμερα κάνουμε απόσταξη στη τσικουδιά. Μικροί και μεγάλοι θα δουν από κοντά πως γίνεται η απόσταξη. Είχαμε έρθει πατήσαμε τα σταφύλια μας, βγάλαμε το κρασί μας και βγάλαμε τα στράφυλλα μας και τώρα ξεκινήσαμε την απόσταξη».

Στο ίδιος μήκος κύματος ο Δημήτρης Κλωθάκης πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σούδας δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «είναι μια πολύ ωραία γιορτή που πραγματοποιείται από το 2014, με μια απουσία δυο ετών λόγω της πανδημίας σε συνεργασία με το ΜΑΙΧ»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook