Μια καταγγελία σύμφωνα με την οποία ένας 36χρονος δάσκαλος ξιφομαχίας (και πιο συγκεκριμένα μεσαιωνικής σπαθασκίας) φέρεται να βίασε τον 21χρονο μαθητή του, έχει σοκάρει την κοινή γνώμη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το protothema.gr, με την καταγγελία του 21χρονου, στις 24/10/2022, στις έξι το απόγευμα, μετά την προπόνηση, ο νεαρός φιλοξενήθηκε στο σπίτι του εκπαιδευτή του με σκοπό να προπονηθεί νωρίς το πρωί μαζί του.

Όμως ο δάσκαλος μεσαιωνικής σπαθασκίας φαίνεται πως είχε άλλες προθέσεις. Φέρεται σύμφωνα με την δικογραφία, να προέβη σε γενετήσιες πράξεις εις βάρος του 21χρονου μαθητή του, τρομοκρατώντας τον, προσβάλλοντας παράλληλα την τιμή και την αξιοπρέπεια του. Ο μαθητής, έντρομος το έβαλε στα πόδια και ειδοποίησε την οικογένεια του.

Έπειτα από λίγες μέρες κατήγγειλε στην αστυνομία το περιστατικό. Μάλιστα κατά την σωματική έρευνα διαπιστώθηκε ότι έφερε πάνω του μαχαίρι 20 εκατοστών.

Ο δράστης, σύμφωνα με το protothema.gr ήταν ιδιαίτερα ενεργός στα social media ανεβάζοντας εικόνες με μεταμφιέσεις και σπαθιά.

Κατά την έρευνα στην οικεία του βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και το παρελθόν του καθώς ο δάσκαλος της ξιφομαχίας έχει καταγγελθεί από τρίτα πρόσωπα για επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2022, χτύπησε με ιδιαίτερο σκληρό τρόπο την σύντροφο του. Την είχε πιάσει από το σβέρκο και χτυπούσε το κεφάλι της στα πλακάκια του μπάνιου. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, πήρε στα χέρια του ένα σκουπάκι και άρχισε να την χτυπά στο πρόσωπο και στον δεξί μηρό της προκαλώντας της αιμορραγία. Η άτυχη γυναίκα λιποθύμησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, o 36χρονος δεν έχει συλληφθεί, ωστόσο η δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Ηρακλείου έχει παραδοθεί στον Εισαγγελέα και η υπόθεση τελεί υπό περαιτέρω έρευνα.

Ανακοίνωσε εξέδωσε και η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας, με τη λογική ότι ο 36χρονος είχε, αρχικά παρουσιαστεί σαν δάσκαλος ξιφασκίας. Η ΕΟΞ διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ο συγκεκριμένος έχει σχέση με την επίσημη ελληνική ξιφασκία και αναφέρει τα εξής:

Αναφορικά με το σημερινό δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας θεωρεί χρέος της να διευκρινίσει τα εξής:

  • Ο καταγγελλόμενος ουδέποτε είχε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ουδέποτε εργάστηκε ή προπονήθηκε σε κάποιον αναγνωρισμένο σύλλογο ξιφασκίας και ουδέποτε υπήρξε αθλητής ξιφασκίας, πόσο μάλλον προπονητής. Ως εκ τούτου ουδεμία σχέση έχει με την ΕΟΞ και με τον χώρο της ξιφασκίας εν γένει.
  • Η ενασχόληση του καταγγελλόμενου αφορά στη μεσαιωνική σπαθασκία, ένα είδος οπλομαχίας το οποίο δεν αποτελεί αναγνωρισμένο άθλημα και δεν εντάσσεται στο χώρο του Ολυμπιακού αθλήματος της ξιφασκίας.
  • Η αναφορά σε «ξιφασκία» έγινε εκ παραδρομής και διορθώθηκε κατόπιν επικοινωνίας της ΕΟΞ με τον αρθρογράφο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook