Λίγους μήνες μετά τον αρραβώνα της με τον σαμάνο Ντουρέκ, η 50χρονη πριγκίπισσα της Νορβηγίας, Μάρθα Λουίζ αποφάσισε να παραιτηθεί από τα καθήκοντά της για να μπορέσει να ζήσει ελεύθερη τον έρωτά της.

Η πριγκίπισσα της Νορβηγίας, γνωστοποίησε η ίδια την είδηση της παραίτησης μέσω ενός βίντεο το οποίο ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Μετά από μια περίοδο πολλών ερωτήσεων, που σχετίζονται με εμένα και τον ρόλο του αρραβωνιαστικού μου, αποφάσισα ότι προς το παρόν δεν θα εκτελώ πλέον επίσημα καθήκοντα για τον Βασιλικό Οίκο», δήλωσε η πριγκίπισσα σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Instagram.

«Παίρνω αυτή την απόφαση σε συνεννόηση με τους γονείς μου, τον βασιλιά και τη βασίλισσα, προκειμένου να δημιουργηθεί ειρήνη γύρω από τον βασιλικό οίκο», πρόσθεσε.

Αυτό σημαίνει πως η Μάρθα Λουίζ δεν θα εργάζεται πλέον για τον βασιλικό οίκο, αλλά θα διατηρήσει τον τίτλο της πριγκίπισσας, χωρίς όμως να μπορεί να τον χρησιμοποιήσει για οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα. Ο αρραβωνιαστικός της, σαμάνος Ντουρέκ, δεν θα επιτρέπεται να εκπροσωπεί τον Βασιλικό Οίκο με οποιονδήποτε τρόπο ή να υπονοεί οποιαδήποτε σχέση.

Σε δελτίο Τύπου, ο βασιλιάς Χάραλντ και η βασίλισσα Σόνια ευχαρίστησαν την κόρη τους για το έργο που έχει επιτελέσει για τον βασιλικό οίκο. «Εκτέλεσε το έργο της με φροντίδα, ζεστασιά και μεγάλη αφοσίωση», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook