Οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ έχουν μετατραπεί σε «αποτυχία» για τους Ρεπουμπλικανούς, οι οποίοι κερδίζουν μεν, αλλά όχι με τα ποσοστά που περίμεναν, ειδικά σε μια φάση που οι αντίπαλοι τους παραπαίουν, με μέλη του συντηρητικού κόμματος να ασκεί έντονη κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αναλάβει να δημιουργήσει το «κόκκινο κύμα» που θα έφερνε σε δύσκολη θέση τον Τζο Μπάιντεν, όμως οι Δημοκρατικοί διατήρησαν τα ποσοστά τους, εν μέσω σφοδρών επιθέσεων που δέχονται από πολιτικούς αντιπάλους και κοινωνία κι ειδικά σε μια στιγμή που δεν έχουν να αναδείξουν νέα στελέχη.

Το businessinsider.com λοιπόν, αναφέρει πως η πιο σημαντική οπισθοδρόμηση σημειώθηκε στην Πενσυλβάνια, όπου ο Μεχμέτ Οζ, ο υποψήφιος για τη Γερουσία που υποστήριξε ο Τραμπ, ηττήθηκε από τον Δημοκρατικό Τζον Φέτερμαν, βλάπτοντας τις προοπτικές των Ρεπουμπλικανών να αναλάβουν τον έλεγχο της άνω βουλής.

Σε μια συνέντευξη στο CNN, η πρώην βοηθός του Τραμπ, Αλίσα Φάρα Γκρίφιν, κατηγόρησε τις αποτυχίες στην κακή ποιότητα των υποψηφίων που υποστήριξε ο Τραμπ. «Θα συνεχίσουν να προτείνουν υποψηφίους κακής ποιότητας για να κατευνάσουν τον Ντόναλντ Τραμπ;» είπε για τους Ρεπουμπλικάνους.

Ντόναλντ Τραμπ

«Αν θέλετε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να ευδοκιμήσει, πρέπει να μιλήσουμε επιτέλους και να πούμε: «Αυτός ο άνθρωπος είναι ηττημένος, έχασε το 2020, χάνει μια έδρα που μπορεί να κερδηθεί αυτή τη φορά», συνέχισε.

Επίσης, ο Σκοτ ​​Τζένινγκς, ένας συντηρητικός αναλυτής που υπήρξε σύμβουλος του ηγέτη της μειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ, είπε ότι τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ελπίδες του Τραμπ να κερδίσει ξανά την προεδρία δεν ήταν πρωταρχικές.

«Πώς θα μπορούσατε να δείτε αυτά τα αποτελέσματα απόψε και να καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι ο Τραμπ έχει πιθανότητες να κερδίσει τις εθνικές εκλογές το 2024;» αυτός είπε.

Ο Caleb Hull, ένας επικοινωνιακός στρατηγός υπέρ του Τραμπ, είπε ότι ήρθε η ώρα για το GOP να προχωρήσει από τον Trump.

«ΑΓΑΠΗΣΑ τον Τραμπ και έκανα καμπάνια για εκείνον το 2016, αλλά ο τύπος έχει χάσει το μυαλό του και έχει κολλήσει (sic) όλους στο κόμμα μας πάρα πολύ για να είναι σοβαρό πρόσωπο στο μέλλον. Οι ενημερώσεις για τον COVID-19 τον έκαναν και τώρα το έχει επισφραγίσει Ώρα να προχωρήσουμε», έγραψε στο Twitter.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook