Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Κισάμου, σε επιστολή του κάνει λόγο για τον τρόπο διαχείρισης της κτηματικής υπηρεσίας των περιοχών natura και παραθέτει σειρά εγγράφων.

Η επιστολή του έχει ως εξής:

«Σας αποστέλλω έγγραφα που αφορούν τις ενέργειες του φορέα( που θα προστατέψει τις περιοχές Natura του δημου Κισάμου) και τις Κτηματικής Υπηρεσίας του δημοσίου. Με μια απλή ανάγνωση θα διαπιστώσετε πως ενεργούν κατά περίπτωση. Το 2018 Και το 2019, αφού έχει εγκριθεί από το υπουργείο η ΕΠΜ Λαφονησίου και αναφέρουν το σχετικό έγγραφο μας εγκρίνουν μια θέση σε κάθε δήμο. Ακόμα και για το προσωρινό ιατρείο έχουν αντίρρηση, αλλά τελικά δίνουν την συγκατάθεση τους.

Μετά το 2019 διαπιστώνουμε ότι γράφουν στα «παλαιά των υποδημάτων τους», την ΕΠΜ και έχουν το θράσος ο μεν φορέας να δηλώνει κατά παρέκκλιση της ΕΠΜ( ως Βασιλικότερος του Βασιλέως), ότι συμφωνεί με 8 θέσεις και στην συνέχεια η κτηματική Υπηρεσία, άνευ νόμιμων αποστάσεων, να εγκρίνει από 3000m2 εως 4.000m2.

Φυσικά οι δήμοι τα αύξησαν ακόμα παραπάνω και τα έκαναν 7.000m2.
Υπουργείο, εισαγγελέας, θα επιληφθούν αυτών των έκνομων ενεργειών που σκοπό είχαν την υποβάθμιση των περιοχών Natura και παράβαση κάθε νομοθεσίας;

Υ.Γ. Επιπλέον για αυτούς που βλέπουν στο πρόσωπο της Μείζονας Αντιπολίτευσης υποτιθέμενες διαπλοκές με επιχειρηματίες, να διαβάζουν καλά τις εγκρίσεις, ιδιαίτερα για την Παχιά Άμμο στην Φαλάσαρνα και να ρωτήσουν την δημοτική αρχή Κισάμου γιατί δεν τοποθετούσε σύμφωνα με την έγκριση της δημοτικές ομπρέλες;»

Τα έγγραφα που επισυνάπτει ο κ. Σταθάκης:

ΓΝΩΜΗ-ΦΟΡΕΑ-2019-ΓΙΑ-ΟΙΚΙΣΚΟ-ΙΑΤΡΕΙΟΥ.pdf

ΑΠΟΦ.ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ-2018.pdf

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ-2019-1.pdf

ΓΝΩΜΗ-ΦΟΡΕΑ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ-2020.pdf

ΑΠΟΦ.ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ-ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ-2020.pdf

ΓΝΩΜΗ-ΦΟΡΕΑ-2021.pdf

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ-2021.pdf

ΓΝΩΜΗ-ΦΟΡΕΑ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ-2022.pdf

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ-2022.pdf

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook