Τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας στην Πάτρα για 11 μηχανάκια που είχαν κλαπεί προκαλούν αίσθηση. Μια οργανωμένη σπείρα, είχε φτάσει στο σημείο μετά τα χτυπήματα να βάζει αγγελίες, για να βρει αγοραστή και να τα πουλήσει. Η απάτη αποκαλύφθηκε τυχαία, όταν ένα από τα θύματα την είδε και ειδοποίησε την αστυνομία. Η έρευνα που ακολούθησε έδειξε τη «συνταγή» των δραστών, που προσπαθούσαν να ξεγελάσουν τα υποψήφια θύματα.

Οχι ένα, όχι δυο αλλά συνολικά 11 δίκυκλα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι 55χρονου που εργάζεται στην Πάτρα, σε επιχείρησης της Ασφάλειας. Ο δράστης αφού έκλεβε τα μηχανάκια, τα παραποιούσε και μέσω αγγελιών σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» αναζητούσε υποψήφιους αγοραστές.

Μάλιστα στην αγγελία ενημέρωνε πως τα οχήματα δεν έχουν χαρτιά καθώς πρόκειται για δίκυκλα προς απόσυρση από το υπουργείο Μεταφορών και Συγκοινωνίων. Σε κάποιες περιπτώσεις προέβαινε σε αγοραπωλησίες χωρίς προηγουμένως να τα έχει «πειράξει».

Για τα τέσσερα από τα επτά δίκυκλα, απαιτείται η εργαστηριακή τους εξέταση -πραγματογνωμοσύνη, από τις αρμόδιες Αρχές, καθώς είναι αδύνατη η ταυτοποίηση τους, δεδομένου πως έχουν αλλοιωθεί σχεδον πλήρως τα χαρακτηριστικά τους, όπως ο αριθμός πλαισιού κλπ.

Ο 55χρονος που κατά το παρελθόν έχει καταδικασθεί και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για παρόμοιες υποθέσεις, κρατείται στην Ασφάλεια Πατρών και εντός της ημέρας θα οδηγηθεί εκ νέου στα δικαστήρια προκειμένου να δικαστεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook