Ο «Γαμήλιος τουρισμός», μια ειδική, αλλά ιδιαίτερα προσοδοφόρα μορφή τουρισμού, επανακάμπτει δυναμικά μετά την πανδημία, ενώ οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής του είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες.

Σύμφωνα με την έρευνα της Statista, η παγκόσμια αγορά γαμήλιου τουρισμού προβλέπεται να αυξηθεί σημαντικά έως το 2031. Παρόλο που το μέγεθος της αγοράς εκτιμήθηκε σε περίπου 21,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σε σχεδόν 291 δισεκατομμύρια δολάρια το 2031.

Τα ελληνικά νησιά ήταν και παραμένουν ιδιαίτερα δημοφιλή, είτε ως προορισμοί τέλεσης γάμων, είτε ως προορισμοί για γαμήλια ταξίδια. Το μεν πρώτο προϋποθέτει συνήθως μια μικρή ή μεγάλη ομάδα ανθρώπων που συνοδεύουν το ζευγάρι, το δε δεύτερο αφορά μόνο τους νεόνυμφους.

Η Gillian Ashwood, διευθύντρια του βραβευμένου βρετανικού γραφείου «We Travel To took», που εξειδικεύεται στην αφορά του γαμήλιου τουρισμού, αποκάλυψε ότι η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες προτιμήσεις για ομόφυλα ζευγάρια.

Όπως δήλωσε στο TTG, «Αυτήν τη στιγμή δουλεύουμε με ένα γκέι ζευγάρι για το μήνα του μέλιτος. Αρχικά, τους άρεσαν πολύ μερικά μέρη, όπου απλά δεν θα ήταν άνετα, έτσι θα πάνε στο Σαν Φρανσίσκο, μετά στη Χαβάη, και πίσω μέσω Λας Βέγκας. Η Ελλάδα είναι μια δημοφιλής επιλογή, επίσης, η Νέα Υόρκη, η Ταϊλάνδη, ο Μαυρίκιος και η Ίμπιζα».

Ανάμεσα στις τάσεις του γαμήλιου τουρισμο,ύ που επικρατούν αυτή τη στιγμή, όπως η ίδια είπε, είναι το γεγονός ότι πολλά ζευγάρια δεν πάνε αμέσως μετά τον γάμο ταξίδι για το μήνα του μέλιτος. «Κάνουν ένα μικρό διάλειμμα και ίσως κάνουν τον μήνα του μέλιτος ακόμα και στην επέτειο του ενός έτους, ώστε να μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματαν ή να χρησιμοποιήσουν χρήματα που τους δίνονται ως γαμήλια δώρα». Στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς είπε ότι είναι η Πράγα, η Ρώμη και η Κρακοβία.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook