Η κυβέρνηση του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι ενέκρινε σήμερα νέα μέτρα τα οποία έχουν στόχο την μείωση της γραφειοκρατίας και στην τόνωση της οικονομίας.

Στις κύριες αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Ρώμη συμπεριλαμβάνονται η αποστολή μέσω υπολογιστή όλων των ληξιαρχικών βεβαιώσεων, το ότι οι ταυτότητες θα λήγουν την ημέρα των γενεθλίων του κάθε πολίτη και οι περιουσίες των μαφιόζων που κατάσχονται θα διατίθενται σε νέους πολίτες που επιθυμούν να ξεκινήσουν επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Οι φορολογικοί έλεγχοι της οικονομικής κατάστασης των επιχειρήσεων θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών που θα έχουν πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων, κάτι το οποίο υπολογίζεται ότι θα επιτρέψει στο ιταλικό δημόσιο να εξοικονομήσει μέχρι και 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

Από τον επόμενο Μάιο, θα πραγματοποιούνται μέσω τηλεματικής όλες οι καταβολές εισφορών από τους εργοδότες. Η κυβέρνηση Μόντι αποφάσισε να διαθέσει 50 εκατομμύρια ευρώ για «κοινωνικές κάρτες» (social cards), για να βοηθήσουν στις καθημερινές αγορές τροφίμων τους ηλικιωμένους που διαθέτουν πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Ο υπουργός αρμόδιος για την δημόσια διοίκηση Φιλίπο Πατρόνι Γκρίφι, δήλωσε ότι «καταργήθηκαν τριακόσιοι τριάντα τρεις άχρηστοι νόμοι». Αναφερόμενος στις θετικές επιπτώσεις για τους επιχειρηματίες, ο Πατρόνι Γκρίφι πρόσθεσε ότι «αυτές θα φτάσουν τα 140 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, από την στιγμή που οι απαραίτητες βεβαιώσεις για την συμμετοχή σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς του δημοσίου θα μπορούν να κατατίθεται μία μόνο φορά, μέσω Διαδικτύου και όχι δεκάδες, όπως γινόταν έως τώρα με την παραδοσιακή κατάθεση με φακέλων».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook