φωτο από newsbeast.gr

Καμία ένδειξη εμπλοκής σε υποθέσεις τρομοκρατίας δεν έχει –μέχρι στιγμής- προκύψει για τον 35χρονο υπήκοο Τουρκίας που οι αμερικανικές Αρχές είχαν υποδείξει ως τον «ύποπτο πιθανό επιβάτη» πτήσης της εταιρείας Emirates με προορισμό είτε τη Νέα Υόρκη, είτε το Ντουμπάι.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η αναστάτωση ξεκίνησε από ένα email που έφτασε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα (σ.σ. γνωστή η ευαισθησία των Αμερικανών σε θέματα τρομοκρατίας) και υποδείκνυε το συγκεκριμένο άτομο ως πιθανό τρομοκράτη. Η έρευνα έδειξε πως αποστολέας του ηλεκτρονικού μηνύματος ήταν πιθανότατα πρόσωπο γνωστό στον 35χρονο, ο οποίος την ώρα του… συναγερμού ήταν σπίτι του κοιμόταν.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι ο Τούρκος είτε είχε διωχθεί, είτε είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα ως «εχθρός» του καθεστώτος Ερντογάν, καθώς είναι υποστηρικτής του εξόριστου Φετουλάχ Γκιουλέν.

Στη χώρα μας βρίσκεται τα τελευταία τρία χρόνια, έχει εκδοθεί από τις ελληνικές Αρχές προσωρινή άδεια παραμονής, ενώ έχει καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην πρεσβεία των ΗΠΑ για την έκδοση βίζας με σκοπό το ταξίδι στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Σε κάθε περίπτωση εγείρονται ερωτήματα για το πώς το συγκεκριμένο email διαχειρίστηκε από το σύνολο των μυστικών υπηρεσιών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, κατόπιν ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ουδέν αξιόποινο προέκυψε σε βάρος ατόμου, για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι επέβαινε σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας και είχε χαρακτηριστεί ως ύποπτο.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook