Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μέλσμπρουκ θα προσγειωθούν κατά πάσα πιθανότητα την Δευτέρα οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων που θα προσέλθουν στις Βρυξέλλες για να λάβουν μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 30 Ιανουαρίου.

Και αυτό διότι όπως αναφέρει το newsit.gr, λόγω της γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει τα βελγικά συνδικάτα, τα πολιτικά αεροδρόμια της χώρας σύμφωνα με όλες τις υπάρχουσες ενδείξεις θα υπολειτουργούν. Αυτό είναι, σύμφωνα με το Βελγικό Τύπο, ένα από τα πολλά προβλήματα που καλούνται να επιλύσουν οι βελγικές αρχές.

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα L'Echo το εν λόγω στρατιωτικό αεροδρόμιο δε διαθέτει σύστημα πυρασφάλειας, ούτε όμως και στρατιωτικούς ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Το στρατιωτικό αυτό αεροδρόμιο μοιράζεται τμήμα των εγκαταστάσεών του, καθώς και διαδρόμους αποπροσγειώσεων, με το πολιτικό διεθνές αεροδρόμιο στις Βρυξέλλες. Την κυκλοφορία ρυθμίζουν οι ίδιοι ελεγκτές.

Σε ό,τι αφορά το εύρος της γενικής απεργίας της Δευτέρας --της πρώτης που γίνεται στο Βέλγιο μετά το 1993--, αυτό αναμένεται να είναι μεγάλο. Θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στις μεταφορές, στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, στα σχολεία και στις μεγάλες βιομηχανίες. Σε ό,τι αφορά τους τηλεοπτικούς σταθμούς, θα υπάρχει μία ελάχιστη λειτουργία, όπως είθισται, όταν γίνεται γενική απεργία στο Βέλγιο.