Ο 39χρονος Shane Yerrell και ο 30χρονος David Sparrey από το Έσεξ γνωρίστηκαν μέσω ενός κοινού φίλου το 2014. Είναι μαζί από το 2016.

Ο David έκανε την πρόταση γάμου σε παραλία στην Σκαλέτα Ρεθύμνου, στη διάρκεια διακοπών στην Κρήτη. Και οι δύο άντρες είναι Χριστιανοί που πηγαίνουν στην εκκλησία και ήθελαν να κάνουν έναν γάμο στην εκκλησία.

Το ζευγάρι δεν βιαζόταν να κάνει τον γάμο, μετά από ένα πρόβλημα υγείας όμως αποφάσισε να προχωρήσει με την τελετή. Πάντα ήθελαν να παντρευτούν σε εκκλησία, όμως όπως λένε, «έφαγαν άκυρο» 31 φορές μετά από επικοινωνία τους για τον σκοπό αυτό.

Τελικά η εκκλησία Wanstead United Reformed είπε το «ναι» στην 32η προσπάθεια και το ζευγάρι κατάφερε να παντρευτεί μπροστά σε οικογένεια και φίλους στις 21 Οκτωβρίου.

«Ειλικρινά, θα τα είχα παρατήσει. Όταν όμως μίλησα με την αιδεσιμότατο Tessa , φώναζα από τη χαρά μου και χοροπηδούσα στο δωμάτιο. Ο David δεν με πίστευε», είπε ο Shane, σύμφωνα με τη Daily Mail. «Όταν γνωρίσαμε την Tessa μας είπε: Μπορώ να δω ότι αγαπάτε ο ένας τον άλλον, η αγάπη είναι αγάπη. Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό συναίσθημα».

«Εκείνη μας είπε: Ο καθένας δικαιούται να παντρευτεί το πρόσωπο που αγαπά. Και έχει δίκιο», συμπλήρωσε. «Η ημέρα εκείνη ήταν τόσο ξεχωριστή. Αυτή η εκκλησία ήταν ένα φως στο τέλος του τούνελ. Είναι τόσο γενναίοι και πάντα θα νιώθουμε ευγνωμοσύνη. Δεν ήταν εύκολο αλλά άξιζε. Νομίζαμε ότι δεν θα συνέβαινε ποτέ. Ήταν σαν όλες οι εκκλησίες να τα είχαν συμφωνήσει να πουν: Θα το θέλαμε αλλά όχι».

Σύμφωνα με τον Shane, ήταν επί 15 ώρες στο τηλέφωνο προσπαθώντας να βρει εκκλησία για τον γάμο. Το ζευγάρι λέει ότι άκουσε 31 «όχι» όμως η αιδεσιμότατος Dr Tessa Henry-Robsinson είπε τελικά το πολυπόθητο «ναι».

Ήταν ο David εκείνος που μπήκε πρώτος στην εκκλησία, συνοδευόμενος από την 56χρονη μητέρα του, Dawn Bond. Και ο Shane συνοδεύτηκε από τη μητέρα του, την 58χρονη Maria Markham και τη γιαγιά του, την 79χρονη Iris Markham.

Περισσότεροι από 100 καλεσμένοι μαζεύτηκαν για την πιο χαρούμενη ημέρα της ζωής τους και στη συνέχεια στο πάρτι στο Waltham Abbey Town Hall.

«Ήταν μια μέρα που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Μας περικύκλωσε τόση αγάπη. Ήταν η τέλεια ημέρα γάμου», είπε ο David. «Πετούσαμε στα σύννεφα όταν η εκκλησία δέχτηκε να μας παντρέψει. Όλα έμοιαζαν ολοκληρωμένα. Ήλπιζα ότι η υπομονή και η αποφασιστικότητα του Shane θα απέδιδαν, όπως και έγινε».

«Οι γκέι απλώς πιστεύουν ότι δεν είναι δυνατόν, αν όμως είσαι σε μια σχέση με έναν άνθρωπο του ίδιου φύλου και θέλεις να παντρευτείς σε εκκλησία, απλώς μην εγκαταλείψεις», πρόσθεσε ο Shane. «Νομίζω ότι πολλές εκκλησίες φοβούνται τις αντιδράσεις – τους ανθρώπους που λένε ότι δεν προβλέπεται από τη Βίβλο. Αλλά νομίζω ότι μπορούν να βρουν έναν τρόπο να το ερμηνεύσουν αυτό και να το κάνουν πιθανό. Άλλωστε, η αγάπη είναι αγάπη ανεξαρτήτως αν είσαι γκέι ή στρέιτ».

«Είναι μια περήφανη στιγμή για την Wanstead United Reformed Church να είμαστε οι πρώτοι που φέρνουμε τα καλά νέα στην κοινότητα», δήλωσε η αιδεσιμότατος Henry-Robinson στο MyLondon.

Οι γάμου του ίδιου φύλου νομιμοποιήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2013 και οι πρώτοι γάμοι έγιναν στις αρχές του 2014. Σύμφωνα όμως με την ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Αγγλίας, ο νόμος αποτρέπει τους ιερείς της να προχωρούν σε γάμους του ίδιου φύλου. Προστίθεται ότι παρόλο που δεν υπάρχουν εγκεκριμένες λειτουργίες για την ευλογία του γάμου ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου, η τοπική εκκλησία μπορεί να προσφέρει στήριξη μέσω προσευχής.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook