Εβδομάδα ενημέρωσης από τις 14 έως τις 18 Νοεμβρίου για τα Βλαστοκύτταρα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος – World Cord Blood Day (15η Νοεμβρίου) διοργανώνεται – για έκτη συνεχή χρονιά από τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης) της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης.

Στις προγραμματιζόμενες δράσεις συμμετέχουν φέτος και οι τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης – Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων – η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, τo Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος ‘Αιματοκρήτης’, ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης Χανίων ‘Ορίζοντας’, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνης ‘Δοτες Ζωης’, ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης, ο Σύλλογος φίλων Αιματολογικής Κλινικής Ηρακλείου ‘Αναγέννηση’ καθώς και το Κένρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Ηρακλείου (ΚΔΑΠ).

Η ενημέρωση γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ

Σε ό,τι αφορά τα Χανιά, ενημέρωση για τη Δωρεά Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος και διάθεση υλικού στα Γραφεία του Συλλόγου «Ορίζοντα» (Μανουσογιαννάκηδων 17) πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (15/11) το πρωί.

Η ενημέρωση έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και όπως μας τόνισε η κοινωνική λειτουργός, Ρούλα Δρακάκη στα Χανιά υπάρχει ενδιαφέρον των πολιτών να ενημερωθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Ο “Ορίζοντας” μάλιστα ασχολείται με το ζήτημα αυτό τα τελευταία 8 χρόνια.

Δείτε τι μας είπε η κ. Δρακάκη:

Την Τρίτη (15/11) το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας, από τις 17:00 έως τις 20:00 κατά τη διάρκεια
της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Εγγραφής στο Μητρώο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που
διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμός Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος ‘Αιματοκρήτης’, σε συνεργασία με την Αιμοδοσία ΠΑΓΝΗ και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, θα στηθεί ενημερωτικό περίπτερο για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη δωρεά ομφαλικού αίματος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν έντυπο υλικό και πληροφορίες από εθελοντές του συλλόγου και το προσωπικό της ΔηΤΟΒ Κρήτης. Στη δράση συμμετέχουν γονείς και παιδιά απο το ‘Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Δ. Ηρακλείου’ Αγ. Ιωάννη, με σκοπό την διάδοση του μηνύματος της αξίας της δωρεάς ομφαλικού αίματος για την ίαση ασθενειών, και της συμμετοχής σε πράξεις εθελοντισμού και αλληλεγγυής προς το κοινωνικό σύνολο και τον συνάνθρωπο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook