Πώς αντιδρούν σε ένα μακρινό ταξίδι οι γάτες ή οι σκύλοι; Ποιος είναι ο σωστός τρόπος μεταφοράς και σε ποιο σημείο πρέπει να είναι για να είναι αυτά και εσείς ασφαλείς;

Η μεταφορά του μικρού μας φίλου με το αυτοκίνητο δεν είναι απλή υπόθεση. Για να τον μεταφέρετε σωστά και με ασφάλεια πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους γενικούς κανόνες για όλα τα ζώα:

1- Το ζώο δεν θα πρέπει να είναι ελεύθερο μέσα στο αυτοκίνητο, αφού η περίπτωση εκδήλωσης πανικού από μέρους του είναι συχνή και μπορεί να επιφέρει δυσάρεστα αποτελέσματα.

2- Ελέγξτε τη ζέστη μέσα στο αυτοκίνητο. Δεν μπορείτε να αφήσετε ένα σκύλο μέσα στο αυτοκίνητο όταν αυτό βρίσκεται σε χώρο μη σκιερό, γιατί μπορεί να δημιουργήσει στο ζώο σοβαρό πρόβλημα.

3- Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα πρέπει να γίνονται συχνές στάσεις για να μπορεί το ζώο να ικανοποιεί τις ανάγκες του καθώς και να πίνει λίγο φρέσκο νερό.

4- Το ζώο στη διάρκεια του ταξιδιού θα πρέπει να έχει, όπως άλλωστε και οι άνθρωποι άδειο στομάχι για να αποφύγετε δυσάρεστες «εκπλήξεις».

5- Τέλος, σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού το ζώο πρέπει να είναι σε σημείο όπου μπορείτε να το ελέγχετε.

(autotriti)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook