Φωτογραφία από Ryan McGuire από το Pixabay

Το έργο αφορά την εκτέλεση εργασιών για την αντικατάσταση τμήματος του υφιστάμενου αγωγού μεταφοράς στην εν λόγω περιοχή αποσκοπώντας στην αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας μέσω της μείωση σημαντικών διαρροών στο δίκτυο οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τεράστιες απώλειες πόσιμου ύδατος.

Όπως αναφέρει σε δήλωση ο Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης: «Η σημερινή απόφαση του Γενικού Γραμματέα κ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλακη για την Επιχορήγηση του Δήμου Αμαρίου προκειμένου να προβεί στην υλοποίηση του έργου «Αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης από πηγή Γομαρά προς τον οικισμό Αγία Παρασκευή» με 157.200 ευρώ έρχεται ως συνέχεια των κοινών μας προσπαθειών για την εξεύρεση πόρων για την ουσιαστική βελτίωση των υποδομών ύδρευσης σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου. Το συγκεκριμένο έργο αποκτά προστιθέμενη αξία με δεδομένο ότι εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό του Δήμου Αμαρίου γύρω από το κρίσιμο ζήτημα της ύδρευσης, που έχει στο επίκεντρο το μεγάλο αναπτυξιακό έργο του φράγματος του Πλατύ Ποταμού. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη και το Δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό για την εποικοδομητική συνεργασία την οποία και θα συνεχίσουμε αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο».

Στο πλαίσιο της παραπάνω απόφασης ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η επιχορήγηση του Δήμου Αμαρίου, ύψους 157.000 ευρώ για την αντικατάσταση μέρους του υφιστάμενου αγωγού ύδρευσης από την πηγή Γομαρά προς την Αγία Παρασκευή έρχεται να επιλύσει σε μεγάλο βαθμό ένα χρόνιο πρόβλημα ύδρευσης στην περιοχή. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τόσο τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, όσο και τον Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη για την έμπρακτη στήριξη τους σε αυτή την προσπάθεια. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να πετυχαίνουμε χρηματοδοτήσεις για έργα με σκοπό την ενίσχυση των υποδομών και κατ’ επέκταση τη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους συνδημότες μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook