Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος προειδοποίησε τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις ότι θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναβολής μεγάλων αγορών τους επόμενους μήνες, καθώς ενδέχεται να πλησιάζει οικονομική ύφεση.

Ο δισεκατομμυριούχος είπε στις αμερικανικές οικογένειες να μην αγοράζουν νέα αυτοκίνητα και τηλεοράσεις, καθώς οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ύφεση, με το χρέος των νοικοκυριών να εκτοξεύεται στα 16,5 τρισεκατομμύρια δολάρια και τους Αμερικανούς να βασίζονται σε πίστωση για να τα βγάλουν πέρα.

«Η συμβουλή μου στους πολίτες είναι να αποφύγουν όσους κινδύνους μπορούν. Εάν σκοπεύετε να κάνετε μια αγορά, ίσως να την αναβάλετε για λίγο. Κρατήστε τα χρήματά σας, δείτε τι θα συμβεί, αποφύγετε κάποια ρίσκα», συμβούλευσε ο Μπέζος.

ΗΠΑ: Η Amazon προχωρά με τη σειρά της σε απολύσεις -Εκτός εταιρείας περίπου 10.000 εργαζόμενοι
«Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε μια μεγάλη τηλεόραση, μπορεί να θέλετε να περιμένετε, να κρατήσετε τα χρήματά σας και να δείτε τι θα συμβεί. Το ίδιο ισχύει και με ένα νέο αυτοκίνητο, ψυγείο ή οτιδήποτε άλλο. Απλώς αφαιρέστε κάποιους κινδύνους από την εξίσωση», είπε ο Μπέζος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

«Η οικονομία δεν φαίνεται καλή αυτήν τη στιγμή», είπε, καθισμένος δίπλα στη σύντροφό του, Λόρεν Σάντσεζ. «Τα πράγματα επιβραδύνονται. Βλέπετε απολύσεις σε πολλούς τομείς της οικονομίας».

Τζεφ Μπέζος: «Να ελπίζετε για το καλύτερο, αλλά να προετοιμάζεστε για το χειρότερο»
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Amazon συμβούλευσε επίσης τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων να αναβάλουν τις αγορές νέου εξοπλισμού για να αυξήσουν τα ταμειακά τους αποθέματα. Είπε: «Να ελπίζετε για το καλύτερο, αλλά να προετοιμάζεστε για το χειρότερο».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Μπέζος είπε ότι σχεδιάζει να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του. Αυτή, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, είναι στα 123,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Άντι Τζάσι, ​αποκάλυψε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να απολύει υπαλλήλους μέχρι το 2023. Η διαδικασία των απολύσεων ξεκίνησε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα και αναφορές λένε ότι η Amazon, ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιωτικός εργοδότης των ΗΠΑ, θα περικόψει περίπου 10.000 θέσεις εργασίας.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook