Η ανακοίνωση της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Χ. έχει ως εξής:

«Η 21η Νοεμβρίου, ημέρα εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, πέρα από μεγάλη εορτή της ορθοδοξίας, είναι και ημέρα αναγνώρισης και τιμής του Ελληνισμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, οι οποίες έχουν συνδεθεί με την ένδοξη ιστορία της Πατρίδας μας, συγκλονίζοντας αρκετές φορές ολόκληρη την υφήλιο με το πάθος των Ελλήνων για ελευθερία και δημοκρατία. Αυτή η ιστορία μας κάνει όλους υπερήφανους. Αυτή η ιστορία μας διδάσκει.

Τους ένδοξους και αθάνατους νεκρούς των Ενόπλων Δυνάμεων μνημονεύουμε αυτήν την ημέρα. Η θυσία τους είναι φάρος για τις επόμενες γενιές. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, είναι εκείνες που όχι μόνο έγραψαν σελίδες δόξας και ηρωισμού, υπερασπιζόμενες διαχρονικά την ελευθερία και τα εθνικά ιδανικά, αλλά συνεχίζουν και σήμερα να κρατούν τη Σημαία μας ψηλά, ανταποκρινόμενες στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι μεγάλη, ενώ παράλληλα οι σύμμαχοι και εταίροι μας τις σέβονται και επαινούν τις δεξιότητες και τη διεθνή παρουσία τους.

Ειδικά αυτή την χρονική περίοδο, των μεγάλων αμφισβητήσεων και απρόβλεπτων ανατροπών στην περιοχή μας και ευρύτερα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, κρίνεται επιτακτική η ψύχραιμη αντιμετώπιση των προκλήσεων, η ενότητα, η εθνική ομοψυχία, η αποφασιστικότητα και η εκτέλεση του καθήκοντος.

Αυτό το εγγυώνται οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις μας, με το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό τους, που είναι έτοιμο και αποφασισμένο να φέρει σε πέρας πάντοτε με συνέπεια την υψηλή και δύσκολη αποστολή του. Αποστολή η οποία σε περίοδο ειρήνης και πολέμου είναι αναλλοίωτη για όλα τα στελέχη και τους κληρωτούς, που στέκουν αταλάντευτοι φρουροί της Πατρίδας μας και μαζί με τους Εθνοφύλακες και τους εφέδρους μας, διαχρονικά δηλώνουν παρόντες στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Το αίσθημα αυτό της ασφάλειας, εμπεδώνεται καθημερινά στην κοινωνία και με την καθημερινή προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στο κοινωνικό σύνολο, σε αποστολές Έρευνας Διάσωσης, αεροδιακομιδών και πυρόσβεσης, την αρωγή σε φυσικές καταστροφές, την σημαντική συνεισφορά στο προσφυγικό καθώς και σε άλλες δράσεις. Ο άριστος επαγγελματισμός των στελεχών και των στρατευμένων μας, καθίσταται ουσιαστικό στήριγμα της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως των ακριτικών πληθυσμών.

Πέρα από κάθε σύγχρονο οπλικό σύστημα, καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη της αποστολής και την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας, παραμένει ο ανθρώπινος παράγοντας. Οι στυλοβάτες δεν είναι άλλοι από το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι Γυναίκες και Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι οι άξιοι συνεχιστές των προγόνων μας και αξίζουν κάθε τιμής γιατί έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας.

Οφείλουμε ένα μεγάλο Ευχαριστώ που με πίστη στις αξίες του Ελληνισμού και διάθεση προσφοράς, κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, εργάζονται με ζήλο και αφοσίωση, ώστε ο Έλληνας πολίτης να αισθάνεται ασφάλεια και ηρεμία και να εκτελεί απρόσκοπτα τα ειρηνικά του έργα.
Η Παναγία μας , να δίνει συνεχώς δύναμη σε εσάς και στις οικογένειες σας και σε όλο το Ελληνικό Έθνος.

Χρόνια Πολλά στους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς, Στρατευμένους και Πολιτικό προσωπικό των Χανίων, της Κρήτης μας και όλης της Ελλάδας!
Xρόνια Πολλά στα Χανιά και σε όλους τους συμπολίτες μας!
Η Πολιούχος Παναγία πάντα στο πλευρό σας!»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook