Άγνοια δηλώνει ο πατέρας Αντώνιος για το κύμα καταγγελιών για σεξουαλικές κακοποιήσεις και ξυλοδαρμούς παιδιών σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και έχοντας δίπλα του την πρεσβυτέρα του, Σταματία Γεωργαντή, κάνει λόγο για ψεύδη, την ώρα που οι καταγγελίες πληθαίνουν.

«Τα παιδιά που δεν έχουν όρια, που προέρχονται από δύσκολες οικογένειες και πολλές φορές συγκρουόμαστε για να τα βοηθήσουμε να πάνε στο σχολείο, να κάνουν πράγματα της ηλικίας τους» λέει ο πατήρ Αντώνιος και συνεχίζει: «Συγκρουόμαστε με την έννοια ότι δεν θα επιτρέψουμε παραβατική συμπεριφορά».

Η πρεσβυτέρα του πατέρα Αντώνιου υποστήριξε ότι οι καταγγελίες έγιναν από παιδιά που είναι υποκινούμενα από άλλα πρόσωπα: «Βάλλεται ένας ολόκληρος οργανισμός επειδή κάποιο παιδί είχε την κακία και δεν ξέρω τι άλλο να καταθέσει αυτά τα πράγματα».

Στη σκιά των καταγγελιών που ήδη βρίσκονται στα χέρια του Εισαγγελέα, η ΕΡΤ έφερε στο φως νέα μαρτυρία νεαρού που φέρεται ότι ζούσε το δικό του μαρτύριο σε παράρτημα της Κιβωτού του Κόσμου. Αποκαλύπτει τον άγριο ξυλοδαρμό ανηλίκου, επειδή κάποιοι εργαζόμενοι τον θεώρησαν ύποπτο για μία κλοπή.

«Ήταν βία, ήταν ξύλο, τους χτύπησαν άσχημα το ένα το παιδί ήταν 17 χρόνων τον πλάκωσαν του είχε πρηστεί το μάτι, το αυτί έβγαζε αίματα. Βγήκαν και είπαν ότι ξέρετε τι, είδαν κάποιον εφιάλτη το βράδυ και κοπανούσε το κεφάλι του στην ντουλάπα για να δικαιολογήσουν τα χτυπήματα».

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο φόβος δεν επέτρεπε στα παιδιά να μιλήσουν για τα όσα φέρονται να βίωναν.

Καταγγελία 19χρονου

Η πιο σοβαρή καταγγελία που βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών είναι ενός 19χρονου που καταγγέλλει την κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική κακοποίησή του από στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου.

«Μετά Χριστούγεννα του 2020 έκανε ένα χειρουργείο. Ήμουν μαζί του 24 ώρες το 24ωρο για να τον φροντίζω. Με τραβούσε κοντά του συνέχεια και εγώ τραβιόμουν χωρίς να του πω κάτι και μου είπε ‘σήκω φύγε’. Την επόμενη μέρα που πήγα στο δωμάτιό του άλλαξε η συμπεριφορά του, με έβριζε, μου συμπεριφερόταν υποτιμητικά. Ποτέ δεν έβγαζε και έβαζε μόνος του τα παπούτσια και τις κάλτσες του. Ήθελε να τον υπηρετούν» (Πηγή: Πρώτο Θέμα).

Ο ίδιος νεαρός έχει καταγγείλει επίσημα άγριους ξυλοδαρμούς άλλων παιδιών της δομής.

«Κάπου το Φεβρουάριο του 2022 έκοψαν από το σχολείο τους στην Καλαμάτα τέσσερα παιδιά και τα μετέφεραν στην Αθήνα. Εκεί για ένα μήνα τα είχαν κλειδωμένα σε δωμάτια και τα χτυπούσαν. Ένα παιδί μου είπε ότι το χτυπούσαν με ένα σίδερο στα καλάμια των ποδιών του μέχρι που μάτωσε».

«Σας πληροφορώ ότι όλα όσα καταγγέλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι θυμωμένος και αγανακτισμένος» υποστήριξε ο πατή Αντώνιος.

Στην ανάκληση της έκτακτης ενίσχυσης που είχε λάβει η Κιβωτός του Κόσμου ύψους 50.000 ευρώ στο πλαίσιο στήριξης φορέων λόγω Covid προχωρά το υπουργείο οικονομικών.

«Είναι σοκαριστικά αυτά που ακούγονται, όπως ξέρετε είναι σε εξέλιξη μία πλήρης δικαστική έρευνα για την υπόθεση και πρέπει όλοι να αναμένουμε με πολύ μεγάλη προσοχή τα τελικά προσίσματα της έρευνας. Πάντως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, οι καταγγελίες είναι για φερόμενα περιστατικά που είναι πάρα πολύ σοβαρά ανατριχιαστικά θα έλεγα» είπε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως (πηγή: Σκάι)

Ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται στην Εισαγγελία Ανηλίκων που είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσει τις κλήσεις μαρτύρων.

ertnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook