Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας της ΤΕ, Αγγελογιαννάκης Βαγγέλης καλωσορίζοντας τους παραβρισκόμενους και ευχαριστώντας όλους όσους ανιδιοτελώς δούλεψαν για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Η Νικολέτα Χριστοδουλοπούλου μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, στην ομιλία της τόνισε, ότι ο λαός πρέπει να αξιοποιήσει την πρόσφατη πολιτική πείρα του, από τα χρόνια της πανδημίας, για να απορρίψει την παραλυτική λογική της αναμονής που καλλιεργούν όλα τα αστικά κόμματα.

Αυτές τις μέρες ανακοινώθηκαν ξανά στοιχεία για το τουριστικό θαύμα. Οι αφίξεις θα ξεπεράσουν τα 25 εκατομμύρια τουρίστες. Τα έσοδα δισεκατομμύρια. Τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων, των αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες μέσα στην πανδημία επιδοτήθηκαν με προκλητικά ποσά από τους φορολογούμενους, ασύλληπτα, οι tour operators οι πιο κερδισμένοι. Τα κρατικά ταμεία από τους φόρους γεμάτα. Όμως κάθε εργατικό λαϊκό νοικοκυριό κάνει και το δικό του ταμείο με τους λογαριασμούς κολλημένους στο ψυγείο. Με κούραση μεγάλη από τα συνεχόμενα 10ωρα και 12ωρα, με τη ζωή να έχει γίνει πανάκριβη, ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Απάντηση υπάρχει, τέτοια ήταν η μεγάλη απεργία στις 9 Νοέμβρη, με χιλιάδες απεργούς στους δρόμους. Η ιστορία με τις υποκλοπές αναδίδει το σάπιο του συστήματος και μεγάλο σκάνδαλο είναι οι μαζικές παρακολουθήσεις ενάντια στο λαό. Την ίδια σαπίλα αναδίδουν και οι τελευταίες καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών.

Το μέλλον που μας ετοιμάζουν, δεν είναι στρωμένο με ροδοπέταλα. Είδαμε όλοι τί παραλίγο να προκληθεί με τον πύραυλο που έστειλαν οι Ουκρανοί στην Πολωνία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Πυρηνικός εφιάλτης, και η εμπλοκή της χώρας όλο και μεγαλώνει. Για αυτό ο λαός μας δεν έχει κανένα λόγο να πανηγυρίζει επειδή παραδόθηκαν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε ενεργειακούς κολοσσούς, τύπου «ExxonMobil» και ξεκίνησαν οι έρευνες. Όλοι καταλαβαίνουν πως οι ενεργειακοί όμιλοι θα αξιοποιήσουν τα κοιτάσματα για τα δικά τους κέρδη και όχι για τις ανάγκες του λαού σε φθηνή Ενέργεια, ενώ την ίδια στιγμή δεν θα διστάσουν να προκαλέσουν αιματηρούς πολέμους και σφαγές για τις πηγές και τους δρόμους μεταφοράς της Ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όλοι αυτοί θέλουν τον λαό στη γωνία να παρακολουθεί παθητικά, αυτό όμως που επείγει είναι να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Οι κινητοποιήσεις τους τελευταίους διαστήματος είναι ελπιδοφόρες, μετά από δεκαετίες οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες γεμίζουν απεργούς και διαδηλωτές, δεν είναι όλα ακίνητα, δεν είναι στατικά. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και από κοντά το ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν από κοινού όλα τα σημαντικά, τα κρίσιμα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου νομοσχέδια, από σήμερα φανταστείτε τι θα κάνουν για να εξασφαλίσουν την συνοχή του αστικού πολιτικού συστήματος την επόμενη μέρα.

Έχει έρθει η ώρα πολλοί περισσότεροι να τολμήσουν με το ΚΚΕ. Πιο δυνατό παντού, στη Βουλή, στους δήμους, στις περιφέρειες, στον αγώνα. Αυτή θα είναι η δύναμη και του λαού την επόμενη μέρα!

Γιατί όπως είπε και ο ποιητής:
Ν’ ακούς τα βήματα της λευτεριάς να βαδίζουν στο μέλλον,
ν’ ακούς το μέλλον να ξεδιπλώνει εκατομμύρια κόκκινες σημαίες
πάνω απ’ το γέλιο των παιδιών και των κήπων.
Να κιόλας βλέπουμε τη νύχτα ετούτη
ανάμεσα στο άνοιγμα της σιωπής
να κρέμεται απ’ τούς κρίκους δυο μεγάλων άστρων
το λουκέτο της οικουμένης ξεκλείδωτο.
(Γ. Ρίτσος)

Η βραδιά έκλεισε με κρητικό γλέντι από το συγκρότημα του Βαγγέλη Κιμιωνή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook