Υλικά

  • 4 φλ. τσαγιού κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • 5 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρασί πόρτο
  • 900 γρ. ζωμό βοδινού κρέατος
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • Φέτες ψωμιού από γαλλική μπαγκέτα ψωμιού
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση
  • 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί Gruyere ή ελβετικό τυρί

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ζεστάνετε 2 κουταλιές λάδι και βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια, μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν, 10-13 λεπτά. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν βαθιά, 30- 40 λεπτά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμα.

Βήμα 2

Ανακατέψτε το κρασί και φέρτε το σε βρασμό -μαγειρέψτε μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο μισό. Προσθέστε το ζωμό, το πιπέρι και το αλάτι και επαναφέρετε σε βρασμό. Μειώστε τη φωτιά. Σιγοβράστε, σκεπασμένα, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 1 ώρα.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετήστε τις φέτες μπαγκέτας σε ένα ταψί, αλείψτε και τις δύο πλευρές με τις υπόλοιπες 3 κουταλιές λάδι και ψήστε για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Τρίψτε τις φρυγανιές με το μισό σκόρδο.

Βήμα 4

Για να σερβίρετε, τοποθετήστε μπολ ή ραμεκέν στο γκριλ και βάλτε 2 φέτες ψωμιού στο καθένα. Περιχύστε με σούπα, προσθέστε το τριμμένο τυρί και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook