Επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δ.Ε.Η. κ. Ζερβό, απέστειλε με αφορμή τη διαρκή λειτουργία λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού, η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη.

Η δήμαρχος αναγνωρίζει στην επιχείρηση πως αντιμετώπισε προβλήματα λόγω βλάβης, ωστόσο ενημερώνει πως η βλάβη δεν έχει επιλυθεί ως και σήμερα.

Για το λόγο αυτό η κ. Πετρακογιώργη ζητά την άμεση επίλυση του προβλήματος, αλλά και τη δέσμευση από την επιχείρηση, πως τόσο η συγκεκριμένη βλάβη, όσο και πιθανές αντίστοιχες δεν θα επηρεάζουν οικονομικά τους δημότες, εφόσον δεν φέρουν ευθύνη γι\’ αυτές.

Αναλυτικά στην επιστολή της η δήμαρχος Φαιστού αναφέρει τα εξής :

\”Αξιότιμε κ. Ζερβέ,

Ανοιχτοί παραμένουν συνεχώς καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετράωρου τις τελευταίες ημέρες οι λαμπτήρες δημοτικού φωτισμού, ενώ δεν υπάρχει κανένας λόγος λειτουργίας τους, πέραν της προγραμματισμένης χρήσης τους.

Λόγω του προβλήματος που έχει ανακύψει σε υποσταθμό της Δ.Ε.Η. γνωρίζουμε πως η υπηρεσία σας έχει λάβει γνώση της κατάστασης και επιχειρεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Ωστόσο μέχρι και σήμερα Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί.

Το κόστος του Δημοτικού Φωτισμού όμως, επιβαρύνει οικονομικά το Δήμο και κατά συνέπεια τους Δημότες, που σε εποχές ιδιαίτερα δύσκολες δεν μπορούν να επιφορτίζουν τον οικονομικό προγραμματισμό τους με πρόσθετα και μη δικαιολογημένα κόστη.

Ως εκ τούτου, ζητούμε την άμεση επίλυση του ζητήματος το ταχύτερο δυνατό, αλλά και τη δέσμευση πως το εν λόγω πρόβλημα δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τους δημότες, με δεδομένο πως δεν είναι δική τους υπαιτιότητα η επιπλέον λειτουργία των λαμπτήρων.

Ελπίζοντας πως θα λάβετε υπόψη τις παρατηρήσεις μας και θα λειτουργήσετε αναλόγως επιδεικνύοντας ένα κοινωνικά δίκαιο προφίλ.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook