Η Επιτροπή Ισότητας Φύλων (ΕΙΦ) του Πολυτεχνείου Κρήτης παρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης (23/11) το Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (ΣΔΙΦ) σε μια ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση
στο Αμφιθέατρο «Μανούσος Μανουσάκης» (Γ2.1).

Το Σχέδιο Δράσης, το οποίο φέρει την χαρακτηριστική ονομασία GEPHYRA TUC Gender Equality Plan: being Human, Yearning for Rightful Action το επεξεργάστηκε η ΕΙΦ, αμέσως μετά τη συγκρότησή της τον Μάρτιο του 2022, και εγκρίθηκε στην 599η/29.07.2022 συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η εκδήλωση απευθυνόταν σε όλη την Πολυτεχνική Κοινότητα (φοιτητές όλων των κύκλων, ακαδημαϊκό προσωπικό, διοικητικό προσωπικό), αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη και υπήρξε μεγάλη συμμετοχή. Παράλληλα πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση και μέσα από την διαδικτυακή μετάδοση που πραγματοποιήθηκε.

Η Επίκουρος Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης και πρόεδρος του ΕΙΦ, Βαλίνα Γεροπάντα στις δηλώσεις της αναφέρθηκε στους στόχους του Έμφυλου χάρτη που παρουσιάστηκε σήμερα στο πολυτεχνείου Κρήτης και παράλληλα υπογράμμισε την σπουδαιότητα του. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Μια από τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Ισότητας είναι να εκφωνεί σχέδια δράσεων τα οποία προωθούν την ισότητα σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα. Το σχέδιο που θα παρουσιάσουμε σήμερα αποτελεί το σύνολο των στόχων που έχουμε θέσει ως Επιτροπή Ισότητας με σκοπό της προώθηση και την εξασφάλιση της ισότητας σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα. Το σχέδιο αποτελείται από 9 μακροενότητες και περιλαμβάνει περισσότερες από 65 δράσεις και κάθε μια δύναται να καλύψει όλη την ενημέρωση ώστε να εξασφαλιστεί η ισότητα. Οι στόχοι μας αφορούν την εξωστρέφεια του πανεπιστημίου ώστε να ενημερωθούν όλα τα μέλη του πανεπιστημίου μας και την εισαγωγή γνώσης για τον τρόπο που μπορούμε να την επιτύχουμε την ισότητα στην ακαδημαϊκή κοινότητα μας».

Δείτε αποσπάσματα από την ενημερωτική εκδήλωση:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook