Φωτό αρχείου

Την αναστολή της ποινής μέχρι να γίνει το Εφετείο ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης του καταδικασθέντος με 14 χρόνια και 9 μήνες για υπόθεση παιδεραστίας στα Χανιά το 2020 σε περιοχή του δήμου Πλατανιά.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί με 14 χρόνια και 9 μήνες, με δίκη που έγινε το 2021.

Το αίτημα αναστολή της ποινής στηρίζεται από την πολιτική αγωγή στο ότι η μητέρα του καταδικασθέντος είναι σοβαρά άρρωστη και χρειάζεται ο γιος της να είναι εκεί στο σπίτι της (σε περιοχή του δήμου Πλατανιά) για να τη φροντίζει.

Μάλιστα, αυτό το αίτημα, η πολιτική αγωγή θέλησε να το επιβεβαιώσει με την παρουσία και τις καταθέσεις δύο μαρτύρων που επεσήμαναν ενώπιον του δικαστηρίου ότι, η μητέρα του καταδικασθέντος είναι σοβαρά άρρωστη. Μάλιστα, προσκομίστηκαν στο δικαστήριο σχετικά έγγραφα.

Ο ίδιος ο καταδικασθείς τόνισε ότι πού και πού επικοινωνεί με την μητέρα του και σπάνια τον επισκέπτεται στη φυλακή.

Η Εισαγγελέας πρότεινε να απορροφηθεί το αίτημα της πλευράς του καταδικασθέντος καθώς δεν στοιχειοθετούνται επαρκή δεδομένα ώστε να πάρει την αναστολή.

Η πολιτική αγωγή επεσήμανε σε δεύτερο χρόνο ότι η κατάσταση της μητέρας επιδεινώνεται και ότι αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Επίσης επεσήμανε ότι δεν έχει απασχολήσει ξανά τη δικαιοσύνη. Όπως επίσης ότι η πρωτόδικη απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνη.

Καταληκτικά ο καταδικασθείς ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την αίτηση αναστολής της ποινής του κατηγορούμενου. Την απόφαση υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα οι συγγενείς των ανηλίκων που ασέλγησε ο καταδικασθείς.

Πλέον αναμένεται η εκδίκηση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook