Φωτογραφία από Emilio David Torres Vergara από το Pixabay

Ο ΟΕΒΕΝΗ απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη για να ζητήσει την παράταση της προθεσμίας για την ολοκλήρωση της απογραφικής διαδικασίας της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας. Όπως αναφέρουν και στην επιστολή υπάρχουν σημαντικά εμπόδια στην ολοκλήρωση της διαδικασίας με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις, οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι να κινδυνεύουν με πρόστιμα.

Αναλυτικά η επιστολή που στάλθηκε στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2022, όλες οι επιχειρήσεις – εργοδότες της χώρας και για το σύνολο των εργαζομένων τους, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την απογραφική διαδικασία της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας η οποία θα συμβάλει στην προσπάθεια ελέγχου της αδήλωτης ή υποδηλωμένης εργασίας.

Ωστόσο, μεταφέροντας την αγωνία και τον προβληματισμό των επαγγελματιών ζητούμε η καταληκτική ημερομηνία της ως άνω απογραφής να μετατοπιστεί για την 31η Ιανουαρίου 2023 λόγω α) της πραγματικής αδυναμίας των επιχειρήσεων και των λογιστικών γραφείων να ανταποκριθούν στα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια β) της κινητοποίησης και συνεργασίας πολλών κέντρων αποφάσεων μιας επιχείρησης που απαιτούνται για την εφαρμογή της και γ)των διευκρινιστικών εγκυκλίων που αναμένονται.

Κύριε Υπουργέ,
Η αποδοχή εκ μέρους σας για παράταση της ημερομηνίας θα αποτρέψει την επιβολή αχρείαστων προστίμων σε χιλιάδες επιχειρήσεις που αντικειμενικά δεν μπορούν να είναι συνεπείς στις ισχύουσες ασφυκτικές προθεσμίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook