Η άγνωστη γυναίκα, η οποία λέγεται ότι είναι Ισπανίδα, προκάλεσε οργή τη Δευτέρα όταν αγνόησε τους κανόνες που απαγορεύουν στους επισκέπτες να σκαρφαλώσουν στον ναό των Μάγια του Kukulcán στο Chichén Itzá, ο οποίος ονομάστηκε το 2007 ως ένα από τα 7 νέα θαύματα του κόσμου από την UNESCO.

Αφού έφτασε στην κορυφή, γύρισε τους γοφούς της και κούνησε τα χέρια της πανηγυρίζοντας, προκαλώντας έντονους χλευασμούς από μια μεγάλη ομάδα τουριστών που παρατηρούσαν τις γελοιότητες της από το έδαφος. Μερικοί από αυτούς ακούστηκαν να αποκαλούν την ασεβή επισκέπτη «ηλίθια» στα ισπανικά.

Στο βάθος ακούγονταν φωνές «φυλακή, φυλακή, φυλακή» και «κλείδωσέ την» στα ισπανικά.

Η ξανθιά γυναίκα, φορώντας ένα έντονο κόκκινο παντελόνι και ένα μπλε μπλουζάκι, μπήκε στο δωμάτιο του ναού, πριν κατέβει τα 365 σκαλιά της πυραμίδας. Την συνάντησαν στη βάση αξιωματούχοι του Μεξικανικού Ινστιτούτου Ανθρωπολογίας και Ιστορίας (INAH), μαζί με ένα εξαγριωμένο πλήθος.

Σε viral βίντεο που κυκλοφορούν στο TikTok και στο Twitter, φαίνονται οργισμένοι θεατές να της ρίχνουν νερό από πλαστικά μπουκάλια. Η γυναίκα πήρε το όνομα «Lady Chichén Itzá». Καθώς την απομακρύνουν οι αξιωματούχοι, κάποιοι περαστικοί φαίνεται να χτυπούν το καπέλο της γυναίκας και να της τραβούν τα μαλλιά.

Η άγνωστη γυναίκα συνελήφθη από την τοπική αστυνομία και της επιβλήθηκε με απροσδιόριστο πρόστιμο για την αναρρίχηση στο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, το οποίο είναι απαγορευμένο για επισκέπτες από το 2008 για να το προστατεύσει από την καταστροφή, τη διάβρωση και τα γκράφιτι, ανέφερε η Riviera Maya News.

Οι κυρώσεις που ορίζονται από τον Ομοσπονδιακό Νόμο του Μεξικού για τα Μνημεία και τις Αρχαιολογικές, Καλλιτεχνικές και Ιστορικές Περιοχές κυμαίνονται από 2.500 $ έως περισσότερα από 5.000 $, ανάλογα με τη σοβαρότητα της ζημιάς σε έναν προστατευόμενο χώρο.

enikos.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook