Η γυναικοκτονία σε ταβέρνα στη Σωτηρίτσα στη Λάρισα, αναβιώνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου. Ο καθ ομολογία δράστης θα ακούσει την απόφαση των δικαστών για το έγκλημα που διέπραξε. Ο ίδιος όχι μόνο παραδέχτηκε ότι έφτασε στη δολοφονία, αλλά προσπάθησε να την εξηγήσει. Είπε πως η 43χρονη ήταν άπιστη και έπρεπε να πεθάνει. Οι σκηνές φρίκης που είχαν εκτυλιχθεί είχαν παγώσει ολόκληρη τη χώρα. Εκείνα τα κρίσιμα δευτερόλεπτα, κανείς δεν πρόλαβε να βοηθήσει και να σώσει την άτυχη μητέρα.

Συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου η δίκη του 54χρονου που δολοφόνησε την σύζυγό του στις 3 Αυγούστου του 2021 στη ταβέρνα που εργαζόταν η γυναίκα, στη Σωτηρίτσα Αγιάς. Θυμίζουμε ότι κατά την πρώτη δικάσιμο στις 14 Νοεμβρίου αναγνώστηκε από το δικαστήριο η ηχογραφημένη συνομιλία που είχε ο κατηγορούμενος με τη γυναίκα του, λίγο πριν τη δολοφονήσει.

Μετά την πράξη ο κατηγορούμενος φέρεται να λέει στη μητέρα της γυναίκας: «Πάρε το 100, σκότωσα τη γυναίκα μου γιατί ήταν άπιστη. Τη σκότωσα γιατί ήταν άπιστη.» Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσε η μητέρα του θύματος, η κόρη και ο μεγαλύτερος γιος της και ως μάρτυρες υπεράσπισης η αδερφή του κατηγορούμενου, η ξαδέρφη του, ένας γείτονας και ένας συνάδελφος του.

Ο κατηγορούμενος πριν το τραγικό περιστατικό δούλευε ως υπάλληλος στα ΕΛΤΑ και ζούσε με την οικογένεια του στην Αθήνα. Σύμφωνα με το larissanet.gr, σήμερα η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει με τις καταθέσεις άλλων δύο μαρτύρων και την απολογία στη συνέχεια του κατηγορούμενου, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Το ζευγάρι που είχε τρία παιδιά 24, 19 και 12 ετών, ζούσε στην Αθήνα και βρισκόταν στη Λάρισα, προκειμένου να βοηθήσουν στην ταβέρνα του αδερφού της 43χρονης, ο οποίος ήταν τότε ασθενής και απεβίωσε πριν τρεις μήνες, στις αρχές Μαρτίου.

Σε δηλώσεις που είχε κάνει στην ΕΡΤ, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο οποίος είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Λάρισας, είχε δηλώσει πως η υπερασπιστική γραμμή του καθ’ ομολογία δράστη, θα κινηθεί στο πλαίσιο μετατροπής της κατηγορίας σε δολοφονία υπό καθεστώς βρασμού ψυχικής ορμής και με μειωμένο καταλογισμό, καθότι – όπως υποστήριξε – ο 55χρονος πάσχει από ψυχωτική διαταραχή ζηλοτυπικού περιεχομένου.

Ανάλογη ήταν και η εισαγγελική πρόταση επί του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, τα μέλη του οποίου ωστόσο, αποφάσισαν να παραπέμψουν το δράστη για δολοφονία της συζύγου του σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

newsit.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook