Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την Τρίτη συνάντηση μεταξύ Κουτρουμάνη – τρόικας για τα εργασιακά η οποία τελικά θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.

Η σκληρή επιμονή της Τρόικας για μαχαίρι σε μισθούς συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα προκαλεί την έντονη αντίδραση κοινωνικών εταίρων και συνδικάτων.

Το υπουργείο Εργασίας υποστηρίζει, ότι το μέτρο της μείωσης κατά 10% των ασφαλιστικών εισφορών μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα στην ανταγωνιστικότητα με τις μειώσεις που ζητά η τρόικα, χωρίς τις αρνητικές συνέπειες στα φορολογικά έσοδα και τις εισφορές.

Στα ισχυρά επιχειρήματα του υπουργείου απέναντι στην τρόικα είναι ότι η εφαρμογή νέων βίαιων ανατροπών στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα θα βαθύνει και άλλο την ύφεση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιτυχία του οικονομικού προγράμματος, αλλά και την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και ειρήνης.

Οι απαιτήσεις της τρόικας για τους μισθούς και τα εργασιακά συζητήθηκαν και την Κυριακή κατά την σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook