Υπάρχει κάτι πιο βαρετό από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και χωρίς πέτσα; Τα στήθη κοτόπουλου πολύ συχνά μαγειρεύονται υπερβολικά μέχρι να γίνουν ξερά και μαστιχωτά. Και ενώ οι περισσότεροι προτιμούν τα πιο ζουμερά μπούτια χωρίς κόκαλα και πέτσα για τα αγαπημένα γεύματα και δείπνα, όπως η σαλάτα Καίσαρα με κοτόπουλο και τα ζυμαρικά με κοτόπουλο, τα κομμένα ζουμερά στήθη κοτόπουλου δεν μπορούν να αντικατασταθούν επάξια με κάτι άλλο. Αποτελούν, επίσης, ένα εξαιρετικό βασικό συστατικό για γρήγορα, υγιεινά γεύματα.

Ποιος είναι, όμως, ο καταλληλότερος τρόπος για να μαγειρέψετε το στήθος κοτόπουλο χωρίς να σας βγει ξερό και στεγνό; Το thekitchn.com συστήνει μία μέθοδο με την οποία θα μάθετε πώς να μαγειρεύετε πάντα ζουμερό και τρυφερό στήθος κοτόπουλου.

Γιατί το στήθος κοτόπουλου είναι ξηρό και σκληρό

Στήθος κοτόπουλου

Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να αλείψετε ή να μαρινάρετε το κοτόπουλο, αλλά μια γρήγορη άλμη το κάνει ακόμα πιο ζουμερό! Αν χρησιμοποιήσετε άλμη, φροντίστε να στεγνώσετε το κοτόπουλο πολύ καλά πριν προχωρήσετε με το μαγείρεμά του, ιδιαιτέρως στο τηγάνι και το καυτό λάδι.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τα στήθη κοτόπουλου ξεκουράζονται για 3-5 λεπτά μόλις τελειώσουν το μαγείρεμα. Αν κόψετε το στήθος αμέσως, οι χυμοί που βρίσκονται μέσα βράζουν και θα διαρρεύσουν από το στήθος και θα το κάνουν σκληρό.

Ακόμη, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει το στήθος κοτόπουλου σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά πριν το μαγείρεμα. Αυτό θα αφαιρέσει την ψύχρα και θα επιτρέψει στο στήθος κοτόπουλου να ψηθεί πιο ομοιόμορφα.

Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψετε ένα στήθος κοτόπουλου

Στήθος κοτόπουλου

Το μαγείρεμα ενός στήθους κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα σε ένα καυτό τηγάνι είναι μακράν ο ευκολότερος και πιο νόστιμος τρόπος για να το μαγειρέψετε. Κι αυτό γιατί με τον συγκεκριμένο τρόπο έχετε πολύ λιγότερες πιθανότητες να παραψήσετε το στήθος κοτόπουλου σε σύγκριση με το ψήσιμο στο φούρνο ή το ποσάρισμά του σε νερό.

Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει το στήθος κοτόπουλου σε θερμοκρασία δωματίου πριν το μαγείρεμα, ότι έχετε καρευκεύσει σωστά το στήθος και κατά το μαγείρεμα φροντίστε να το γυρίσετε μόνο μία φορά μόλις το βάλετε στο τηγάνι.

Τέλος, μην ξεχάσετε να αφήσετε το στήθος κοτόπουλου να ξεκουραστεί για 3-5 λεπτά μετά το μαγείρεμα, ώστε οι χυμοί του να μπορέσουν να διαχυθούν ξανά και το στήθος να μην στεγνώσει.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook