Βασίλης Φουντουλάκης Βασίλης
Φουντουλάκης

Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν τις δύο ημέρες της διαδικασίας της δίκης για το διπλό φονικό στο Σφηνάρι τον Φεβρουάριο του 2015. Τότε, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, 78 ετών και 66 ετών, παντρεμένοι με δεύτερο γάμο, βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους, μετά από πράξη ληστών που εισέβαλαν στην οικία τους στην Κίσαμο.

Πρωτόδικα, οι δύο φερόμενοι ως δράστες, σήμερα 57 και 40 ετών, καταδικάστηκαν με δις ισόβια, ενώ ο γιος του νεκρού άνδρα με 4 χρόνια για συνέργεια. Εν συνεχεία, στο Εφετείο που ακολούθησε αμφότεροι αθωώθηκαν, ενώ ο τρίτος είχε ήδη αποφυλακιστεί.

Με εντολή του εισαγγελέως του Αρείου Πάγκου η υπόθεση επανήλθε σε δεύτερο βαθμό και ενώ μερικές εβδομάδες νωρίτερα, είχε διαταχθεί η “προφυλάκιση” των δύο φερόμενων ως δραστών.

Συγκλονιστικές στιγμές στη δίκη στο Εφετείο Χανίων

Οι στιγμές συγκίνησης και θυμού εκ μέρους της οικογενείας της 66χρονης ήταν πολλές και έντονες, τις δύο ημέρες που εξελισσόταν η δίκη και που οριστικό τέλος θα δοθεί την Δευτέρα (28/11) το πρωί με την απόφαση του δικαστηρίου.

Συγγενείς παρακολουθούσαν σε έντονα συγκινησιακά κλίμα, τη διαδικασία και ενώ πολλοί από αυτούς ξεσπούσαν σε κλάματα (ειδικά όταν κατέθετε η κόρη της 66χρονης αλλά και ο γιος της) ενώ σε περιπτώσεις που ο ένας εκ των δύο φερόμενων δραστών διέκοπτε (παράτυπα) τη διαδικασία, ο θυμός τους ήταν έντονος!

Στο τέλος μάλιστα της πρώτης ημέρας της ακροαματικής διαδικασίας και ενώ αποχωρούσαν άπαντες από το δικαστήριο, συγγενής επιτέθηκε φραστικά στον 57χρονο κατηγορούμενο λέγοντάς του, “εγώ θα σε σκότωνα με τα ίδια μου τα χέρια, θα σε έθαβα, όπως έθαψα εκείνη που άδικα σκότωσες! Ήταν κομμάτια, διαμελισμένη. Τώρα έχεις τα μάτια χαμηλά και το παίζεις οσία παρθ…”.

Στο ίδιο πλαίσιο και οι υπόλοιποι συγγενείς της 66χρονης που ζητούν δικαίωση. Μάλιστα, μιλούσαν συνεχώς για εφετείο “φιάσκο” που είχε προηγηθεί πριν λίγα χρόνια και είχε αθωώσει τους δύο κατηγορούμενους, που αρχικά είχαν καταδικαστεί με βαρύτατες ποινές!

Φωτό αρχείου

Οι αποκαλύψεις

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αποκαλύφτηκαν και άλλες συγκλονιστικές λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα ότι ο 57χρονος κατηγορούμενος διατηρούσε ερωτική σχέση με τον έναν εκ των τεσσάρων γιών του 78χρονου δολοφονηθέντα. Μόλις ο γιος απεβίωσε (από παθολογικά αίτια), ο νυν 57χρονος κατηγορούμενος έσπευσε να συνάψει ερωτικές σχέσεις με τον 51χρονο γιο του 78χρουνου. Είναι ο ίδιος 51χρονος που είχε καταδικαστεί, πρωτόδικα, για συνέργεια στο έγκλημα, έναν χρόνο μετά το διπλό φονικό.

“Καταπέλτης” η Εισαγγελέας – Με πολλή προσοχή η απόφαση

Πάντως, η πρόταση της εισαγγελέως ήταν πραγματικός “καταπέλτης”. Δεν αφήνει, όπως φαίνεται πολλά περιθώρια για αμφισβητήσεις. Ωστόσο, η όποια απόφαση ληφθεί θα γίνει με πάσα προσοχή και με όλα τα δεδομένα να τίθενται υπό επεξεργασία. Αυτό ίσως αποδεικνύει και το γεγονός ότι δεν υπήρξε οριστική απόφαση την Παρασκευή (και αφού η ώρα είχε περάσει), αλλά θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα (28/11), με πολύ περισσότερο “καθαρό μυαλό”.

Η συγκλονιστική υπόθεση θα λάβει τέλος αναμένεται να αποδοθεί δικαιοσύνη…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook