Εάν νιώθετε σαν να μην έχετε ενέργεια και κίνητρο, το πρόβλημα μπορεί να είναι η διατροφή σας. Ποια είναι τα υγιεινά τρόφιμα και ποτά που θα αυξήσουν τα επίπεδα ενέργειάς σας εάν τα καταναλώνετε τακτικά;

1. Πλιγούρι βρώμης

Όταν χρειάζεστε μια γρήγορη ώθηση ενέργειας, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό για μια σοκολάτα. Αλλά μια μπάρα σοκολάτας θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε μόνο για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Η ενέργειά σας θα καταρρακωθεί απότομα όταν το σώμα σας απελευθερώσει περισσότερη ινσουλίνη. Το πλιγούρι βρώμης είναι καλύτερο από τις σοκολάτες. Περιέχει υδατάνθρακες βραδείας αποδέσμευσης. Αυτοί οι υδατάνθρακες βραδείας αποδέσμευσης σας παρέχουν ενέργεια για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια, χωρίς την ενεργειακή κατάρρευση.

2. Φιστίκια κάσιους

Η κατανάλωση μιας μερίδας κάσιους κάθε μέρα ως σνακ θα ενισχύσει την υγεία σας και θα σας προσφέρει επιπλέον ενέργεια. Τα κάσιους περιέχουν υγιή μονοακόρεστα λιπαρά, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Επιπλέον, περιέχουν μέταλλα όπως μαγγάνιο, μαγνήσιο και χαλκό. Υπάρχει σύνδεση μεταξύ αυτών των μετάλλων και της παραγωγής ενέργειας. Εάν αισθάνεστε ότι τα επίπεδα ενέργειάς σας αρχίζουν να πέφτουν κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ είστε στη δουλειά, σκεφτείτε να φάτε μια χούφτα κάσιους. Ωστόσο, προσπαθήστε να μην καταναλώνετε πάρα πολλά κάσιους κάθε μέρα, εάν προσπαθείτε να ελέγξετε το βάρος σας. Τα υγιή λιπαρά κάνουν καλό στην υγεία σας, αλλά μπορείτε ακόμα να πάρετε βάρος από την υπερβολική κατανάλωσή τους.

3. Πράσινο τσάι

Όπως ο καφές, έτσι και το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη. Ωστόσο, μερικοί διαπιστώνουν ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού τους παρέχει πιο σταθερή ενέργεια από ένα φλιτζάνι καφέ. Το πράσινο τσάι περιέχει λιγότερη καφεΐνη από τον καφέ και μπορεί να είναι πιο υγιεινό για εσάς, εάν υποφέρετε από αϋπνία ή άγχος. Επιπλέον, το πράσινο τσάι περιέχει ένα αμινοξύ που ονομάζεται L-θεανίνη. Η L-θεανίνη μπορεί να λειτουργήσει σε συνδυασμό με την καφεΐνη για να βελτιώσει τη γνωστική σας λειτουργία.

4. Φασόλια

Τα φασόλια είναι εξαιρετικά για τη γενική σας υγεία, επειδή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά και υδατάνθρακες βραδείας αποδέσμευσης. Οποιαδήποτε τροφή περιέχει υδατάνθρακες βραδείας αποδέσμευσης θα σταθεροποιήσει το σάκχαρο στο αίμα σας και θα σας προσφέρει επιπλέον ενέργεια όλη την ημέρα. Τα περισσότερα φασόλια είναι παρόμοια διατροφικά, οπότε επιλέξτε αυτά που σας αρέσουν περισσότερο.

5. Μπανάνες

Οι μπανάνες περιέχουν λιγότερο νερό από άλλα είδη φρούτων. Επειδή έχουν λιγότερο νερό, έχουν περισσότερες θερμίδες και υδατάνθρακες ανά γραμμάριο. Οι μπανάνες περιέχουν γλυκόζη, φρουκτόζη και σακχαρόζη. Ο συνδυασμός τριών τύπων ζάχαρης σημαίνει ότι οι μπανάνες παρέχουν ενέργεια άμεσης και βραδείας απελευθέρωσης.

6. Αβοκάντο

Τα αβοκάντο περιέχουν πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Β6, μαγνήσιο και φυλλικό οξύ, τα οποία βοηθούν το σώμα να μεταβολίσει την ενέργεια στα τρόφιμα. Τα αβοκάντο περιέχουν επίσης μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία θα σας προσφέρουν ενέργεια όλη την ημέρα.

Πηγή: https://scitechdaily.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook