Θέμα χρόνου είναι πλέον η ανάδειξη του νέου Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του ιδρύματος κατέληξαν στην απόφαση για τις προτάσεις τους.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες προτείνουν έναν από τα μέλη, όπως προβλέπει η νέα διαδικασία.

Πρόκειται για τον νυν αντιπρύτανη, καθηγητή της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) κ. Μιχάλη Ζερβάκη.

Υπενθυμίζεται πως τα υπόλοιπα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης είναι οι:

Σκουτέλης Νικόλαος του Ιωάννη, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (ΑΡΜΗΧ), Χριστόπουλος Διονύσιος του Θεοδώρου, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ), Παρτσινέβελος Παναγιώτης του Εμμανουήλ, Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων (ΜΗΧΟΠ), Γεντεκάκης Ιωάννης του Βαρδή, Σχολή Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΧΗΜΗΠΕΡ), Ζοπουνίδης Κωνσταντίνος του Δημητρίου, Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (ΜΠΔ)

Σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται, θα ακολουθήσει «ανοιχτή ακρόαση» από την ακαδημαϊκή κοινότητα, στην διάρκεια της οποίας ο υποψήφιος Πρύτανης Μιχάλη Ζερβάκης θα παρουσιάσει τις θέσεις του καθώς και τους τέσσερις αντιπρυτάνεις που προτείνει.

Τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης θα αξιολογήσουν τα διοικητικά, ακαδημαϊκά και ερευνητικά προσόντα του υποψήφιου, τις προτάσεις αναπτυξιακών σχεδίων που υποβλήθηκαν και τα αντίστοιχα προσόντα των υποψηφίων Αντιπρυτάνεων, που προτείνονται.

Μετά από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων, με απόφαση του Συμβουλίου Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, που λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και πλειοψηφία οκτώ ενδεκάτων (8/11), εκλέγεται ο Πρύτανης μεταξύ των υποψηφίων που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ένας.

Ποιος είναι ο κ. Μιχάλης Ζερβάκης

Γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πήρε το Μάστερ και το Διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Διετέλεσε επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μιννεσότα.

Εκλέχθηκε αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης το 1994 και προήχθη στη βαθμίδα του καθηγητή το 1999.

Ασχολείται με θέματα επεξεργασίας και ανάλυσης σήματος και εικόνας, αναγνώρισης προτύπων και νευρωνικά δίκτυα, με εφαρμογές σε μοντέρνους τομείς της βιομηχανίας και ιατρικής.

Από το 1990 έχει διατελέσει διευθυντής εργαστηρίων στo Πανεπιστήμιο της Μιννεσότα και στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Είναι συγγραφέας σε πάνω από 90 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά προγράμματα στον Ελληνικό, Ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο.

Έχει λάβει μέρος στη διοργάνωση πολλών επιστημονικών συνεδρίων και συμποσίων.

Διετέλεσε υπεύθυνος δημοσίευσης άρθρων (associate editor) σε ένα από τα καλύτερα περιοδικά του χώρου του (IEEE Transactions on Signal Processing). Είναι κριτής άρθρων σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook