Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα συνοδεύεται από τη σύζυγο του Μαρέβα, θα έχει τη δεύτερη συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο μέσα σε ένα χρόνο. Το περασμένο Δεκέμβρη, είχε επισκεφθεί την έπαυλη Dumfries House στη Σκωτία, κατόπιν πρόσκλησης του τότε διαδόχου του θρόνου, και είχε ξεναγηθεί στο ιστορικό κτίριο και το κτήμα.

Στο επίκεντρο της τότε συνάντησης είχε βρεθεί η ολιστική στρατηγική που είχε εφαρμόσει το Ίδρυμα του Καρόλου για την αποκατάσταση της έπαυλης και του κτήματος που το περιβάλλει, την ανάπτυξη εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών και άλλων δράσεων και την ανάδειξη του κτήματος σε πράσινο τοπόσημο που είναι ανοικτό στους πολίτες σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και προσφέρει θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία.

Η συνάντηση εκείνη είχε επικεντρωθεί στα σχέδια της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του Τατοϊου, για την οποία ο Κάρολος έχει εκδηλώσει προσωπικό ενδιαφέρον.

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην ατζέντα της συνάντησης;

Ο Κάρολος, πάντα εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για την Ελλάδα, με την οποία έχει μια ιδιαίτερη σχέση λόγω και της ελληνικής καταγωγής του, από την πλευρά του πατέρα του, Πρίγκιπα Φιλίππου.

Σύμφωνα δε με τους Sunday Times, στη συνάντηση που είχε πέρυσι με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη στο Dumfries House, ήταν υποστηρικτικός στο πάγιο αίτημα της Αθήνας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Το ερώτημα όλων τώρα είναι αν θα υποστηρίξει το αίτημα της Ελλάδας και ως Βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας.

Ομιλία σε εκατοντάδες επενδυτές

Στην παραμονή του στο Λονδίνο ο Πρωθυπουργός θα είναι κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο που οργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley.

Eίναι το πρώτο δια ζώσης τέτοιο Συνέδριο από την προ πανδημίας εποχή, για δύο μέρες αφιερωμένες στην Ελλάδα και στις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος και του θετικού momentum για την ελληνική οικονομία, είναι ότι θα μετάσχουν πάνω από 240 επενδυτές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Αλέξη Πατέλη, επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, θα έχει συναντήσεις με σημαντικούς επενδυτές που είτε έχουν επενδύσει, είτε ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να εστιάσει στις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, και να σημειώσει ότι η Ελλάδα μέσα σε ένα δύσκολο και αβέβαιο διεθνές περιβάλλον, έχει καταφέρει να μειώσει την ανεργία, να αυξήσει το ΑΕΠ της, να διπλασιάσει τις εξαγωγές και να προχωρήσει μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν τη χώρα και διαμορφώνουν ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον σε μια κρίσιμη συγκυρία, όπως θα τονίσει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα θα παρουσιάσει στους επενδυτές την Ελλάδα ως χώρα που, όπως αναμένεται να σημειώσει, έχει αφήσει πίσω της τις μέρες της επιτήρησης και της εποπτείας και πλέον πετυχαίνει υψηλούς αριθμούς ανάπτυξης τηρώντας τη δημοσιονομική ισορροπία, αλλά και ως ένα κράτος-μέλος της Ε.Ε. που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή σε μια γεωπολιτική περίοδο γεμάτη αβεβαιότητες.

Τον Πρωθυπουργό θα παρουσιάσει στους Συνέδρους ο επικεφαλής της Morgan Stanley International Franck Petitgas, με τον οποίο θα έχει συζήτηση για την Ελλάδα, τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και τις μεταρρυθμίσεις.

Με το βλέμμα στραμμένο και στις εκλογές

Σήμερα το βράδυ ο Πρωθυπουργός είναι προσκεκλημένος του καθηγητή Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics Kevin Featherstone για μια συζήτηση με αφορμή την επέτειο 25 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE.

O Kυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη, τις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, τις προκλήσεις στο δρόμο προς τις εκλογές, την θέση της χώρας σε ένα ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον και μια «δύσκολη» περιοχή, αλλά και για το πρόγραμμα του ενόψει τις διεκδίκησης της νέας κυβερνητικής θητείας.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook