Σύμφωνα με το GRTimes, το Διοικητικό του Συμβούλιο αναφέρει πως ενημερώθηκε προφορικά για την καταγγελία στις 15 Νοεμβρίου και την ίδια ημέρα μετά από συνάντηση με τον πατέρα της ανήλικης αθλήτριας, ενήργησε ακαριαία, «προκειμένου να διασφαλίσει πρωτίστως την ασφάλεια της καταγγέλλουσας αθλήτριας», αλλά και την ομαλή συνέχιση λειτουργίας των τμημάτων και την αμέσως επόμενη ημέρα έλυσε τη συνεργασία με τον προπονητή, απαγορεύοντας του ταυτόχρονα την παρουσία του στις εγκαταστάσεις του ομίλου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο Όμιλος «σεβάστηκε την επιθυμία των γονέων της καταγγέλλουσας να μην προβεί σε καμία περαιτέρω ενέργεια, αφήνοντας την πρωτοβουλία για το ζήτημα αυτό στην ίδια την αθλήτρια και τους γονείς της» και πλέον μετά τη δημοσιοποίηση της έγκλησης κατά του προπονητή, το λόγο έχουν οι διωκτικές αρχές, που θα πρέπει να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση και να διερευνήσουν σε βάθος την τυχόν τέλεση ποινικών αδικημάτων, που έχουν επισυμβεί. «Η διοίκηση του Ομίλου δηλώνει ότι θα παράσχει κάθε είδους βοήθεια προς την κατεύθυνση αυτή» καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το GRTimes την περασμένη Παρασκευή, η κακοποίηση φέρεται να είχε διάρκεια και να αφορά το διάστημα 2021-2022, όταν η αθλήτρια ήταν περίπου 16,5 ετών.

Ο καταγγελλόμενος προπονητής φέρεται να ασκούσε ψυχολογική πίεση και να εκτόξευε απειλές προς το νεαρό κορίτσι, προκειμένου να μην προβεί σε καταγγελία και αποκαλυφθούν οι πράξεις του ωστόσο, η ανήλικη βρήκε τελικά τη δύναμη και εκμυστηρεύτηκε τα όσα βίωσε στους γονείς της, ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκαν και οι διωκτικές αρχές.

Με τη μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς και η αθλήτρια, ζητούν να ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και για οποιοδήποτε άλλο αδίκημα ενδεχομένως προκύψει από την έρευνα.

Δείτε τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΦΘ αναλυτικά:

«Μετά τα τελευταία δημοσιεύματα αναφορικά με καταγγελία των γονέων ανήλικης αθλήτριας για φερόμενη σεξουαλική παρενόχληση από τον προπονητή της, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης αισθάνεται υποχρεωμένο να προβεί σε ορισμένες διευκρινίσεις.

Στις 15 Νοεμβρίου 2022, η διοίκηση του Ομίλου δέχθηκε προφορική καταγγελία από τους γονείς της αθλήτριάς μας κατά ενός εκ των προπονητών μας για διενέργεια γενετήσιων πράξεων. Την ίδια ημέρα αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Ομίλου συναντήθηκε με τον πατέρα της ανήλικης μαθήτριας, οπότε και έλαβε αναλυτικά γνώση των καταγγελλομένων. Η διοίκηση του Ομίλου ενεργώντας ακαριαία και προκειμένου να διασφαλίσει πρωτίστως την ασφάλεια της καταγγέλλουσας αθλήτριας, αλλά και την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας των τμημάτων μας, την αμέσως επόμενη ημέρα έλυσε τη συνεργασία της με τον προπονητή και του απαγόρευσε την παρουσία του στις εγκαταστάσεις του Ομίλου.

Σεβάστηκε δε έως σήμερα την επιθυμία των γονέων της καταγγέλλουσας να μην προβεί σε καμία περαιτέρω ενέργεια, αφήνοντας την πρωτοβουλία για το ζήτημα αυτό στην ίδια την αθλήτρια και τους γονείς της.

Πλέον, μετά τη δημοσιοποίηση της έγκλησης κατά του προπονητή, το λόγο έχουν οι διωκτικές αρχές, που θα πρέπει να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση και να διερευνήσουν σε βάθος την τυχόν τέλεση ποινικών αδικημάτων, που έχουν επισυμβεί, η διοίκηση δε του Ομίλου δηλώνει ότι θα παράσχει κάθε είδους βοήθεια προς την κατεύθυνση αυτή».

lawandorder.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook